ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

a913587092f208e430a3b5c5cdce899c_XL

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων ξεκινά από την Τρίτη με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σήμερα (Κυριακή) σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Στη σύσκεψη – που έγινε με μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη – αποφασίστηκε πως, από την Τρίτη, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορίες, την Παρασκευή.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica 2014, με πιο πιθανή ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου.

Δυσαρεστημένοι είναι οι αγρότες από το κυβερνητικό φορολογικό πλαίσιο. 

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε πάρει σαφής θέση!

Απαλλαγή των αγροτών από δάνειά τους.

Η ΑΤΕ χαρίστηκε στην Πειραιώς από το κράτος κι έτσι υποθηκεύθηκε το μέλλον των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Σήμερα, 500.000 στρέμματα είναι υποθηκευμένα. Το κράτος δεν δίνει εφόδια για να εφαρμοστεί σχέδιο οργάνωσης με απώτερο σκοπό την μείωση της ανεργίας.

Η πολιτεία δεν έχει εφαρμόσει καμία οικονομική πολιτική προστασίας προς τους αγρότες με φοροαπαλλαγές ή ενδυνάμωση των αγροτικών περιοχών. Κανείς δεν φέρει ευθύνη για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που σπαταλήθηκαν από τα λαμόγια του συστήματος.

Ακόμα και μέσα στο μέγαρο της Βουλής το εστιατόριο χρησιμοποιεί εισαγόμενο κρέας, όπως χοιρινό Ολλανδίας και μοσχάρι Γαλλίας, την στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη στην γεωργία και στην κτηνοτροφία.

 

πηγή

Comments Off on ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.