Α. Ματθαιόπουλος για τον ισολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης: Πολιτική με βάση τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς!

Α. Ματθαιόπουλος για τον ισολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης: Πολιτική με βάση τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς!

Στη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με θέμα την έγκριση του Ισολογισμού και του Απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους, ο συναγωνιστής Α. Ματθαιόπουλος τοποθετήθηκε στην πολιτική διάσταση του θέματος. 

Έκανε σαφή την αναντιστοιχία που παρουσιάζουν τα νούμερα των οικονομικών μεγεθών με τον τρόπο που βιώνει ο Έλληνας πολίτης στην πραγματικότητα. Όταν δηλαδή μια διοίκηση παρουσιάζει ταμειακό πλεόνασμα, αυτό θα πρέπει να αντανακλάται και στον πολίτη, ο οποίος περιμένει από τη διοίκηση να πράξει αυτό που πρέπει για να καλυτερέψει κάποιον τομέα της ζωής του.

Πρακτικά, είπε, οι ισολογισμοί δεν έχουν καμιά αξία αν δεν υπάρχει αντίστοιχο έργο για να εκμεταλλευτεί τους υπάρχοντες πόρους. Καμιά διοίκηση δεν μπορεί να ασκεί πολιτική με βάση τους ισολογισμούς και την ευημερία των αριθμών, αλλά αντίθετα οφείλει να σκύψει επάνω στις ανάγκες των πολιτών και να μετατρέψει τους αντίστοιχους πόρους σε έργο που θα εξυπηρετήσει τια ανάγκες αυτές.

Όποιος προσπαθεί να κάνει πολιτική στη λογική των αριθμών, τότε οδηγείται σε ολέθρια λάθη, ίδια μ’ αυτά που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, όπου για χατήρι των αριθμών, έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τον ελληνικό λαό με τα μνημόνια.

xathess.gr
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-a.-matthaiopoulos-sthn-eidikh-sunedriash-tou-ds-gia-ton-isologismo#ixzz3GOACA7DW

Comments Off on Α. Ματθαιόπουλος για τον ισολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης: Πολιτική με βάση τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς!

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.