Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης και πορεία προς τον Μυστρά για τον τελευταίο Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο – Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης και πορεία προς τον Μυστρά για τον τελευταίο Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 η Τ.Ο.Σπάρτης διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια την πορεία Τιμής και Μνήμης Σπάρτη-Μυστράς για να τιμήσει  τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου και τους λιγοστούς υπερασπιστές της Βασιλεύουσας.

Στην πρωτεύουσα της Λακωνίας συγκεντρώθηκαν δεκάδες συναγωνιστών – όχι μόνο Λάκωνες –  από κάθε γωνιά του νομού μας από τις τοπικές οργανώσεις Πάτρας, Αργολίδας, καθώς και από την Αρκαδία.

Φέτος αρχικά πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην πόλη της Σπάρτης, περνώντας από τους κεντρικότερους δρόμους της και στην συνέχεια μετάβαση στον Mυστρά και πεζοπορεία μέσα στο χωριό μέχρι το άγαλμα του Παλαιολόγου.

Ο γραμματέας της Σπάρτης Κατράκης Χρήστος αφού χαιρέτισε και καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους έδωσε τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό στους γραμματείς της Τ.Ο.Πάτρας και Τ.Ο.Αργολίδος, Αλικανιώτη Διονύση και Ουλή Αντρέα αντίστιχα, καθώς χαιρετισμό απηύθυναν και οι εκπρόσωποι της Τ.Ο. Μάνης, Θεοδωρακάκος Χρήστος και Αρκαδίας Γιαννάτσης Αναστάσιος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής ιατρός από την Σπάρτη Πάσχος Βασίλειος ο όποιος και μετέφερε τις ομοιότητες που επικρατούσαν τότε πριν την άλωση της Πόλης και του σήμερα όπου κινδυνεύει με άλωση ολόκληρο το Έθνος μας.

Εν συνεχεία όλοι μαζί έψαλαν το “Τη υπερμάχω στρατηγώ” όπως και ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος με τους τελευταίους του πιστούς μέσα στην Αγία Σοφία λίγες ώρες πριν την αποφράδα εκείνη μέρα που η Πόλη των πόλεων μαγαρίστηκε από τις ορδές των οθωμανών.

Η εκδήλωση έκλεισε με καταθέσεις στεφάνων από της τοπικές Πάτρας και Σπάρτης και όπως πάντα ψαλλώντας τον Εθνικό μας ύμνο και τον ύμνο του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών με την ευχή του χρόνου να γιορτάσουμε στην Πόλη!

Βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poreia-timhs-kai-mnhmhs-sparth-mustra-gia-ton-kwnstantino-palaiologo#ixzz4AGM55qU9

1 Comment

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

One Response to Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης και πορεία προς τον Μυστρά για τον τελευταίο Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο – Φωτορεπορτάζ, Βίντεο