Εχετλαίος: Ο πολεμιστής της Μάχης του Μαραθώνα

Εχετλαίος: Ο πολεμιστής της Μάχης του Μαραθώνα

“Διότι τελικά τι είναι Ιστορία; Η κατά Θουκυδίδη “Ξυγγραφή” των γεγονότων με δημοσιογραφικό αλλά και κριτικό τρόπο; Ή μήπως η διήγηση του Ηροδότου και πολυ περισσότερο του Ομήρου, διηγήσεις στις οποίες είναι παρόν και το μυθικό και το μεταφυσικό στοιχείο;”

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, σελ 8

Η Ελληνική Λαϊκή Παράδοση στέκει αιώνια. Ο Ελληνικός Λαϊκός Εθνικισμός, καθήκον ιερό έχει, να την παραδώσει ανόθευτη στην επόμενη γενιά. Η γενιά που θα ξεχάσει, θα ‘ναι και η τελευταία. Σκοτεινή και φωτεινή, στέκει στο πέρασμα του Χρόνου, η Λαϊκή Παράδοση. Σκοτεινή, για τους Βάρβαρους. Σκοτεινή και για τους Βέβηλους. Φωτεινή για τους Πιστούς. Τους ελαφροΐσκιωτους. Φωτεινή, για τους ηθελημένα Δέσμιους και Αδίστακτα Πιστούς στο Δελφικό Όνειρο.

Η Λαϊκή Παράδοση, μαρτυρά τη Μούσα της Αιώνιας Ελλάς που προορίζεται να ζήσει. Ο Μύθος που εξυφαίνεται μες στο Ρου της Ιστορίας και γίνεται πιο δυνατός, ως ο Δίας, κατέφαγε τη Μήνη και έγινε πιο δυνατός και πιο Σοφός. Ο Μύθος που κινά τον Τροχό της Ιστορίας. Παράλογος και Αφύσικος για όσους δεν έχουν Ψυχή. Παράλογος και Αφύσικος μονάχα για όσους δεν έχουν Ψυχή, γιατή την έχουν πουλήσει στο Διάβολο. Τον Περιπλανώμενο Εβραίο. Το Σκατοένη…

Ο Μύθος

Ο Μύθος του Εχετλαίου, εξυφαίνεται μέσα στην Ιστορία των Περσικών και πιο συγκεκριμένα στη Μάχη του Μαραθώνα. Οι Πέρσες με βασιλιά τους άνδρα ισχυρό που έφτιαξε οίκο ισχυρό, εκπαίδευσε τους άνδρες της φυλής του και τους έκανε στρατιώτες και κατέκτησε χώρες πολλών εθνών και τα υπέταξε. Το ίδιο έκαναν και οι γιοι του.

Οι Έλληνες άποικοι της Μικράς Ασίας, οι Ίωνες, ως υποτελείς, πλήρωναν φόρους δυσβάστακτους. Επιπλέον, ήσαν αναγκασμένοι να αποστέλουν στρατό να πολεμά μαζί με όλα τα βάρβαρα έθνη υπό το σκήπτρο του Μεγάλου Βασιλιά που δεν είχαν δει ποτέ τους και κατοικούσε σε ανάκτορα βαθιά στην Ανατολή, σε επιχειρήσεις και εκστρατείες μακρινές με λαούς πολύ άγριους. Οι γυναίκες των οικογενειών τους, αδερφές και κόρες όχι σπάνια, αρπάζονταν και σκλαβώνονταν στα χαρέμια των σατράπηδων ή στα σκοτεινά και ανίερα ιερατεία των Μάγων.

Διαβάστε περισσότερα στην Αντεπίθεση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/echetlaios#ixzz2kPsLRNo7

Comments Off on Εχετλαίος: Ο πολεμιστής της Μάχης του Μαραθώνα

Filed under ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Comments are closed.