Ε.ΛΑ.Μ: ΟΧΙ στον αφοπλισμό της Εθνικής Φρουράς – Η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη παραδίδει την Κύπρο μας στον εχθρό

Ε.ΛΑ.Μ: ΟΧΙ στον αφοπλισμό της Εθνικής Φρουράς - Η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη παραδίδει την Κύπρο μας στον εχθρό

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εξέδωσε ανακοίνωση για την αφαίρεση του επικρουστήρα από τα αυτόματα G3 των εφέδρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη.

Τοδιαφωνεί κάθετα με την πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας να αποσύρει τους επικρουστήρες από τα όπλα των εφέδρων καθώς και το κλείδωμα των όπλων για τους εφέδρους πρώτης γραμμής. Η κίνηση αυτή μειώνει την αμυντική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, αφού υπάρχει ο κίνδυνος μέρος του οπλισμού των εφέδρων να μην είναι λειτουργικά όταν χρειαστούν.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο να πιστεύουν κάποιοι πως σε κατάσταση χάους και βομβαρδισμών, όπου θα έχουν πληγεί ήδη εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών θα μπορούν είτε να αποσταλούν μηνύματα με κωδικούς για να ξεκλειδωθούν τα όπλα είτε να δοθούν μαζικά οι επικρουστήρες σε εφέδρους και εθνοφύλακες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Άμυνας πως η κίνηση αυτή είναι για την αποφυγή δολοφονιών, η πραγματική αιτία είναι ο φόβος των κρατούντων για την οργή του λαού όταν πλέον θα έρθουν να τους εκποιήσουν τα σπίτια τους ή για να περάσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης.

Καλούμε την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να σταθεί επιτέλους στο ύψος της και να αντισταθεί στις προθέσεις των πολιτικών ταγών, για το καλό της άμυνας της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου – Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Παρακάτω παρουσιάζουμε το ρεπορτάζ του έγκυρου Defencenet.gr για την πρόθεση της κυβέρνησης Ανα(ν)στασιάδη να αφοπλίσει τους εφέδρους.

Αφαιρούν τους επικρουστήρες από τα G3 της Εθνικής Φρουράς – Παραδίδουν την Κύπρο στη Τουρκία

Αφοπλίζουν την Εθνική Φρουρά και παραδίδουν την Κύπρο στα κατοχικά στρατεύματα και στις ορέξεις της Τουρκίας. Δεν έχει άλλη εξήγηση το γεγονός πώς με εντολή της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη αφαιρείται από τα αυτόματα τυφέκια G3 όλων των εφέδρων ο επικρουστήρας. Δηλαδή θα έχουν στα χέρια τους οι έφεδροι άχρηστα τυφέκια και θα ενεργοποιούνται, σύμφωνα με τη λογική (ποια λογική, την παράνοια) του υπουργού Άμυνας της Κύπρου Χρ. Φωκαίδη μόνο σε περίπτωση στρατιωτικών ασκήσεων ή εκτάκτου ανάγκης.

Αν τους την πέσουν οι Τούρκοι θα λένε βαστάτε να μας δώσουν τους επικρουστήρες για να σας ρίξουμε. Και έχει το θράσος να υποστηρίζει η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη πώς «παλεύει» για το καλό της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραδώσει… ομοσπονδία.

«Οι έφεδροι θα κληθούν να αφαιρέσουν και να παραδώσουν τον επικρουστήρα του όπλου τους ο οποίος θα τους παραχωρείται μόνο κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων ή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», είπε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας. Σημείωσε μάλιστα πως «έχει τη διαβεβαίωση του ΓΕΕΦ ότι δεν θα επηρεάσει το μέτρο αυτό ποσώς την μαχητική ικανότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς».

Είναι όντως έτσι; Η ηγεσία του ΓΕΕΦ εκτιμά πώς η αφαίρεση του επικρουστήρα δεν θα επηρεάσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς; Αν είναι έτσι τότε ας μοιράσει στους έφεδρους… σκουπόξυλα. Δεν θα υπάρχει και η ένοπλη βία την οποία επικαλείται η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Δεν στέκεται μάλιστα μόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας στην αφαίρεση του επικρουστήρα, αλλά έδωσε εντολή οι έφεδροι που υπηρετούν σε μονάδες πρώτες γραμμής να ασφαλίσουν μέρος του όπλου τους με ειδικό μηχανισμό που θα απασφαλίζεται μόνο κατά την διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, ασκήσεων ή εκτάκτου ανάγκης.

Θα ειδοποιήσουν οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι την Εθνική Φρουρά όταν είναι να κάνουν πολεμικές επιχειρήσεις έτσι ώστε να προλάβει να ξεκλειδώσει τα όπλα των εφέδρων. Ε, ρε δεν έχουν το Θεό τους οι τύποι. Τα περιστατικά ένοπλής βίας μπαίνουν πάνω από την άμυνα και την ασφάλεια της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία απειλείται καθημερινά από την Άγκυρα.

Και έχει το θράσος η κυπριακή κυβέρνηση να δηλώνει πως «είναι αναλλοίωτη η θέση μας ότι ο ατομικός οπλισμός θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των εφέδρων γιατί αυτό επιβάλλει η διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς για αντιμετώπιση της οποιασδήποτε απειλής».

Πώς ακριβώς θα μείνουν στα χέρια των εφέδρων τα G3; Χωρίς επικρουστήρα;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/e.la.m-ochi-ston-afoplismo-ths-ethnikhs-frouras-h-kubernhsh-ananstasiadh-pa#ixzz3Ek7Bdx8l

Comments Off on Ε.ΛΑ.Μ: ΟΧΙ στον αφοπλισμό της Εθνικής Φρουράς – Η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη παραδίδει την Κύπρο μας στον εχθρό

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.