Η άνοδος του Χρυσού και η Ερώτηση στην Βουλή το 2013 της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- Ελένης Ζαρούλια για τον Ελληνικό χρυσό

Η άνοδος του Χρυσού και η Ερώτηση στην Βουλή το 2013 της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- Ελένης Ζαρούλια για τον Ελληνικό χρυσό

Καλπάζει η τιμή του Χρυσού μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία και πρέπει να θυμηθούμε τον Σημίτη που πούλησε μεγάλη ποσότητα χρυσού σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή όταν κυβερνούσε. Τις τελευταίες ημέρες  τεράστιες εισροές κεφαλαίων στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια χρυσού, που κατέχουν πλέον 3.785 τόνους του πολύτιμου μετάλλου. Άνοδο της τιμής στα 2.300 δολ. προβλέπει η Goldman Sachs.

Μια πρωτοφανής στα χρονικά μετακίνηση διεθνών κεφαλαίων προς το χρυσό συντελείται στις διεθνείς αγορές, με τα ειδικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) που επενδύουν στο πολύτιμο μέταλλο να δέχονται εισροές κεφαλαίων άνω των 49 δισ. δολ. μέσα στους επτά μήνες του 2020 και να έχουν γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος χρυσού στον κόσμο, μετά την αμερικανική κυβέρνηση, συγκεντρώνοντας 3.785 τόνους χρυσού.

Για το θέμα είχε κατατεθεί ερώτηση στην Βουλή από το Κίνημά μας, στην οποία η απάντηση ήταν γεμάτη ψέματα. Ψέματα από μία Τράπεζα, η οποία ονομάζεται “Τράπεζα Της Ελλάδος”, αλλά μόνον της Ελλάδος δεν είναι, αφού η πλειοψηφία των μετοχών της ανήκει σε ξένους!

Σας παραθέτουμε τα σχετικά δημοσιεύματα:

Η Ερώτηση στην Βουλή το 2013 της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:

«Το άλυτο (ακόμα) μυστήριο με τις 608. 350 ουγκιές της Κατοχής»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, πριν ακόμη τη γερμανική επίθεση τον Απρίλιο του 1941 (από το Φεβρουάριο) ο ελληνικός χρυσός μεταφέρθηκε στην Κρήτη. Με τη γερμανική επίθεση εκεί, το Μάιο του 1941, φυγαδεύτηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με το αγγλικό πολεμικό «Διδώ» και από εκεί έφθασε στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Εκεί μετασχηματίστηκες σε ράβδους συνολικού βάρους 608 350 ουγκιών. Έπειτα από περιπέτειες, ο χρυσός μεταφέρθηκε στο Λονδίνο όπου παρέμεινε με προοπτική μετά το τέλος του πολέμου και την απελευθέρωση της χώρας να επιστρέψει στην Ελλάδα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο χρυσός δεν επέστρεψε ποτέ πίσω, όπως αναφέρουν και σχετικά δημοσιεύματα.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Αληθεύει το περιεχόμενο των ως άνω δημοσιευμάτων και αν ναι, επέστρεψε ή όχι πίσω ο ελληνικός χρυσός;

2) Ποια είναι τα αποθέματα χρυσού της χώρας αυτήν τη στιγμή τόσο στην Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού; Σε πόσα ευρώ αποτιμάται η αξία του;

Αθήνα, 17/01/2013

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

“Με ένα έγγραφο-σοκ απάντησε το θλιβερό υπουργείο οικονομικών σε ερώτηση της συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια για την τύχη των ελληνικών αποθεμάτων χρυσού. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, που απάντησε στην Χρυσή Αυγή μέσω Στουρνάρα, σχεδόν όλος ο ελληνικός χρυσός, δηλαδή η περιουσία του ελληνικού λαού, βρίσκεται στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών μας. Το ζήτημα επανέφερε στην επικαιρότητα σήμερα το defencenet.gr με ένα ενδιαφέρον άρθρο:

Επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με επίσημο έγγραφο η αποκάλυψη του defencenet.gr πέρσι τέτοια εποχή, ότι το σύνολο του εναπομείναντος χρυσού της Ελλάδας βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας και βέβαια πλέον μετά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου πέρσι στις 12 Φεβρουαρίου 2013 που επιτρέπει τις κατασχέσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση που η Ελλάδα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τα σχεδόν 400 (!) δισ. ευρώ που της έχουν φορτώσει οι δανειστές, μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα σε κατασχέσεις.

Συνολικά 3.760 χιλιάδες ουγγιές ήταν τα αποθέματα του χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στις 31.12.2012, αξίας 4,74 δισ. ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόνο όμως η μισή ποσότητα από αυτά βρίσκεται στην Ελλάδα. Το υπόλοιπό βρίσκονται υποθηκευμένα, ουσιαστικά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία! Η επίσημη επιβεβαίωση από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ήρθε κατόπιν ερώτησης της βουλευτού του Λαϊκού Συνδέσμου, Ελένης Ζαρούλια.

Αξίζει να πούμε ότι δεν χρειάζεται να … πτωχεύσουμε για  να χαθεί ο χρυσός αυτός: Αρκεί να υπάρξουν ανέγκλητες καταδικαστικές αποφάσεις στις εκατοντάδες αγωγές που έχουν καταθέσει σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού δημοσίου οι ιδιώτες των οποίων τα ομόλογα “κουρεύτηκαν” αναγκαστικά τον περασμένο Μάρτιο. Να πούμε ακόμα, ότι ένα κράτος χωρίς χρυσό στα θησαυροφυλάκειά του σήμερα, ειδικά, απλά “δεν υπάρχει” σε οικονομικό επίπεδο. Ήδη επί κυβερνήσεων Σημίτη και υπουργού Οικονομικών Γ.Παπαντωνίου καταληστεύθηκε ο ελληνικός χρυσός, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή πρόνοια από τα μεταλλεία στις Σκουριές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας να υπάρξει πρόνοια για να καταλήγει στο εθνικό θησαυροφυλάκιο ένα μέρος από τον χρυσό αξίας δεκάδων δισ. ευρώ που βρίσκεται στο ελληνικό υπέδαφος.

Το ερώτημα είναι ποιος έβγαλε τον χρυσό της Ελλάδας εκτός Ελλάδας και το κυριότερο ποιος δεν φρόντισε να επιστρέψει ο χρυσός αυτός στην Ελλάδα πριν το κούρεμα; Η περσινή κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει τεράστιες εθνικές ευθύνες…

Η Ελλάδα είναι 30η χώρα παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού με 29η την Τουρκία! Το ετήσιο κόστος φύλαξης ανέρχεται μόνο σε 90.000 ευρώ και οι ράβδοι χρυσού που είναι σε διεθνείς προδιαγραφές φυλάσσονται στις εξής τράπεζες:

• στην Τράπεζα της Αγγλίας

• στη Federal Reserve («FED» Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ)

Στην ιδιωτική ελβετική τράπεζα UBS. Στην Τράπεζα της Αγγλίας, ο χρυσός βρίσκεται από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!”

Για την ΙΣΤΟΡΙΑ όταν η ελληνική κυβέρνηση μετά τον πόλεμο ζήτησε την επιστροφή του ελληνικού αποθεματικού σε χρυσό από τη Βρετανία, δέχτηκε με έκπληξη την απάντηση ότι «αυτό είχε χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και λοιπών ανταρτών, που σύμφωνα με το Λονδίνο τους είχαν δώσει περισσότερες από δύο εκατομμύρια χρυσές λίρες και επομένως η Αγγλία δεν όφειλε τίποτε στην Ελλάδα» …

Comments Off on Η άνοδος του Χρυσού και η Ερώτηση στην Βουλή το 2013 της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- Ελένης Ζαρούλια για τον Ελληνικό χρυσό

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.