Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μετά τα τελευταία περιστατικά ανείπωτης βίας με πυροβολισμούς και δολοφονίες νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε κάποια πράγματα με τα λόγια τους. Ότι έχουμε έναν υπουργό προστασίας του Πολίτη που είναι έρμαιο των κάθε λογής κακοποιών και το μόνο πράγμα για το οποίο ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή ήταν η σύλληψη των εθνικιστών πατριωτών μας. Ότι ο κ.Σαμαράς ο οποίος το 1992 άνοιξε διάπλατα τα σύνορα σε κάθε κακοποιό στοιχείο, το μόνο πράγμα που νοιάστηκε ήταν η σύλληψη του αρχηγού του εθνικιστικού κινήματος. Δυστυχώς με τέτοιους ξετσίπωτους προδότες θα βλέπουμε περιστατικά σαν και αυτά των τελευταίων ημερών. Μόνη δύναμη για αντίδραση σε αυτά είναι η Χρυσή Αυγή η οποία πρέπει να μπλοκάρει τον εκτρωματικό αντιρατσιστικό νόμο. Για να μην φτάσουμε στο σημείο να είμαστε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα.

Α.Λ.

DVD “Λευτεριά στους Εθνικιστές, η Ελλάδα θα νικήσει!” – Προσφορά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της Τετάρτης

Προς ΚΑΘΕΣΤΩΣ: Είσαι καλύτερο; Κυνηγάς την ΧΑ από την πρώτη μέρα που μπήκε στην βουλή. Φτιάχνεις αντιρατσιστικό με εμφανή τον στόχο σου. Ευθύνεσαι για 5,000+ αυτοκτονίες, 10,000+ σκοτωμένους και τραυματίες σε όλη την χώρα την τελευταία πενταετία στους δρόμους των φίλων σου , εργολάβων, στις 10,000 δολοφονίες συνανθρώπων μας σε όλη την  χώρα από τους παράνομους που έφερες εδώ. Εχεις το αίμα 25,000+ ανθρώπων στα χέρια σου. Τώρα τι; Κατηγορείς την ΧΑ ότι έχει σχέση με μασονικό τάγμα. Ποια η σχέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με ένα μασονικό τάγμα;; ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΗ; ΕΦΟΔΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ… είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν επεξεργαστεί; ΣΕ ΡΩΤΩ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΕΞΗΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΜΝΕΙ ΤΗΝ 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΙΤΑΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΤΟ 1940, ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ  ΕΊΧΑΜΕ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΔΙΟΤΙ, ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΤΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΕΔΩΝ. ΚΑΘΕΣΤΩΣ – ΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΚΤΙΚΉ ΒΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΛΙΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΣΟΥ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ , ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ… Ενοχλεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επειδή χαιρετά εθνικιστικά, ένας χαιρετισμός που δεν είναι καν επίσημος. Οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες γνωρίζετε πώς ορκίζονται στα ελληνικά στρατόπεδα για να υπηρετήσουν την πατρίδα; Αλλά και να ήταν (επίσημος ο χαιρετισμός) ευθύνονται ΑΥΤΟΙ για την κατάντια της χώρας μου σήμερα; ΟΧΙ, θα ήταν άδικο να λέγαμε ΝΑΙ.  ΣΗΜΙΤΗΣ: ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΟΥ. ΕΧΟΥΝ-ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΤΕΛΟΣ. ΑΠΟΦΑΣΗ: ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ , ΑΘΩΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ. ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!

Ανώνυμος Έλλην

Παράνομη διαρροή απορρήτου ανακριτικού υλικού: ακούγονται οι φωνές των υποκλοπέων! ΒΙΝΤΕΟ

Όσοι από εμάς έχουμε ένα χωράφι από τους παππούδες ή γονείς μας και αγωνιζόμασταν για την εξασφάλιση του λαδιού της ετήσιας οικογενειακής μας ανάγκης, εφέτος χάρη στην “κοινωνική ευαισθησία” των αρμόδιων υπουργών δεν θα έχουμε ούτε έναν τενεκέ λάδι. Οι ελιές στο 90% της επικράτειας είναι κατεστραμμένες.   Η έλλειψη δακοκτονίας στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος κατέστρεψε τις σοδειές και όλα αυτά γιατί δεν εγκρίθηκαν τα ειδικά κονδύλια. Όμως τα κονδύλια για τους παχυλούς μισθούς των πολιτικών και ημετέρων δεν στερεύουν ποτέ. Διορίζουν δικούς τους ανθρώπους παντού και απολύουν καταξιωμένους επιστήμονες που είχαν βάλει τάξη στα νοσοκομεία, όπως στο νοσοκομείο ”Ευαγγελισμός” που μετατίθενται στη Βόρεια Ελλάδα σημαντικοί λειτουργοί, μακριά από τις οικογένειές τους ή απολύονται και στη θέση τους διορίζονται με παχυλούς μισθούς τα δικά τους παιδιά. Η κ. Μπακογιάννη έχει τα πρωτεία των διορισμών φίλων και γνωστών εκτός από το νοσοκομείο ”Ευαγγελισμός” και σε άλλες προσοδοφόρες θέσεις του δημοσίου. Οι καταγγελίες είναι πολλές και ιδιαίτερα στην υπόλοιπη Ελλάδα οι ψηφοφόροι περιμένουν τις εκλογές για να ψηφίσουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, επειδή την διώκουν παράνομα και χωρίς αποδείξεις, γιατί είπε αλήθειες που πόνεσαν. Μια χαρά τα έχουν συμφωνήσει τα αδελφάκια, ο Κυριάκος απολύει και η Ντόρα πριν απολυθούν έχει ήδη κάνει προσλήψεις. Η πρόκληση και η κατάχρηση εξουσίας είναι μοναδική. Όμως  ο λαός δεν φοβάται πλέον και έχει το θάρρος της αλήθειας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει μεγαλύτερη άνοδο και τις δημοσκοπήσεις τους θα είναι χρήσιμο να δούμε πως θα τις δικαιολογήσουν το βράδυ των εκλογών.

Σ.Β.

Defencenet:  Αυτά είναι όλα τα στοιχεία; Φωτογραφίες από πάρτι και κατασκηνώσεις;

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο ΣΟΦΩΝΙΔΟΥ: Ο ακραίος δημοκράτης

Το όνομα Εφιάλτης είναι πασίγνωστο. Είναι το όνομα του προδότη που αποκάλυψε στον Ξέρξη την ύπαρξη του κρυφού μονοπατιού Ανοπέα από το οποίο πέρασε ο Υδάρνης με μια μονάδα του περσικού στρατού που κύκλωσε τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Έχει γίνει συνώνυμο τρομακτικού ονείρου και, κατ’ επέκταση, με άλυτο πολιτικό ή κοινωνικό πρόβλημα, κοινώς βραχνάς.

Άγχος και τρόμο θα είχε προκαλέσει στους Αθηναίους ολιγαρχικούς (αριστίνδην – πλουτίνδην) των μέσων του 5ου αι. π.Χ. ο Εφιάλτης ο Σοφωνίδου, μεγαλύτερος σταχρόνια από τον Περικλή και καθοδηγητής του, που κατόρθωσε ν’ αφαιρέσει από τον Άρειο Πάγο πολλές από τις αρμοδιότητές του και να αποχρωματίσει οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα από κάθε ολιγαρχική απόχρωση. Η απόγνωση των ολιγαρχικών τούς οδήγησε μέχρι της δολοφονίας του Εφιάλτη από τον Ταναγραίο Αριστόδικο το 461 π.Χ.

«Ἐφιάλτην μέν οὖν, φοβερόν ὄντα τοῖς ὀλιγαρχικοῖς καί περί τάς εὐθύνας και διώξεις ταῶν τόν δῆμον ἀδικούντων ἀπαραίτητον, ἐπιβουλεύσαντες οἱ ἐχθροί δ’ Ἀριστοδίκου τοῦ Ταναγρικοῦ κρυφαίως ἀνεΐλον» (Πλουτ. Περικλής, 10).

Εκτός του ότι ο Εφιάλτης ήταν ο τρίτος “μεταρρυθμιστής” (η μεταρρύθμισή του δεν είχε βεβαίως το εύρος και το βάθος των δύο πρώτων (Σόλωνος και Κλεισθένους), ξέρομε ελάχιστα πράγματα γι’ αυτόν. Ασφαλώς δεν ανήκε στην τάξη των πλουσίων και ασφαλώς ήταν ισχυρή προσωπικότης. Επίσης ασφαλώς θα είχε παράσχει σημαντικές υπηρεσίες για να αναδειχθεί “προστάτης” του Δήμου. Αναφέρεται ότι “τριάκοντα μόναις (ναυσί) Ἐφιάλτην ἐπέκεινα πλεῦσαι Χελιδονίων” (Πλουτ. Κίμων, 13) και τούτο είναι βεβαίωση ότι αναδείχθηκε στρατηγός. Το γεγονός ότι έπλευσε με πολεμικά πλοία πέρα από τα νησιά Χελιδόνιοι θα θεωρήθηκε επίτευγμα επειδή ήταν πρόκληση προς τον Αρταξέρξη αφού δεν είχε ακόμη συναφθεί η “ειρήνη του Καλλία” (449 π.Χ.).

Η μεταρρύθμιση του Εφιάλτη (461 π.Χ.) είχε καθαρά πολιτικό και όχι κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μόνο 4 χρόνια αργότερα έγιναν δεκτοί και οι ζευγήτες ως άρχοντες ενώ προηγου­μένως δεν ήσαν εκλέξιμοι παρά μόνο οι πεντακοσιομέδιμνοι και οι ιππείς.

Ο Αριστοτέλης (Αθ. Πολ., 25, 1) αναφέρει τα εξής: “…γενόμενος τοῦ δήμου προστάτης Ἐφιάλτης ὁ Σοφωνίδου, δοκῶν και ἀδωροδόκητος είναι καί δίκαιος πρός την πολιτείαν, ἐπέθετο ταῇ βουλῇ (του Αρείου Πάγου)…”, δηλαδή έστρεψε τις ενέργειες του εναντίον του Αρείου Πάγου. Άρχισε από την καθαίρεση πολλών Αρεοπαγιτών προκαλώντας δίκες εναντίον τους όσον αφορά τον τρόπο που είχαν ασκήσει την εξουσία τους. Αφού μείωσε την δημοτικότητα του θεσμού, αφαίρεσε, με απόφαση του Δήμου, όλες τις “πρόσθετες” εξουσίες που καθιστούσαν τον Άρειο Πάγο “φύλακα της πολιτείας” και τις μετέφερε στην Εκκλησία του Δήμου και στην Ηλιαία.

Η αοριστία της διατυπώσεως “ἅπαντα περιείλετο τά ἐπίθετα δι’ ὧν ἦν ἡ τῆς πολιτείας φυλακή” (Αριστ. Αθ. Πολ., 25, 2) μας αναγκάζει ν’ αναζητήσομε, ποιες ήσαν αυτές οι “πρόσθετες εξουσίες” του Αρείου Πάγου τις οποίες του αφήρεσε ο Εφιάλτης και τι σήμαινε “ή τής πολιτείας φυλακή”.

Ίσως μια ικανοποιητική απάντηση είναι τα ακόλουθα:

Όλοι όσοι ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα προτού αναλάβουν τα καθήκοντά τους υφίσταντο την “δοκιμασία” και όταν τελείωνε η θητεία τους υφίσταντο λεπτομερή έλεγχο, την “εὐθύνη”. Έπρεπε ν’ αποδώσουν λογαριασμό της διαχειρίσεώς τους και να υποβάλουν γενική έκθεση πεπραγμένων. Είναι πλέον πιθανό ότι την αρμοδιότητα της “δοκιμασίας” και της “εὐθύνης” είχε, πριν από την μεταρρύθμιση του Εφιάλτη, ο Άρειο Πάγος, πράγμα που σήμαινε ότι είχε ένα είδος γενικής επιβλέψεως και ελέγχου επί των δημοσίων λειτουργιών. Επί πλέον κατά την νομοθεσία του Σόλωνος, ο Άρειος Πάγος ήταν αρμόδιος να αποφασίσει επί των “εισαγγελιών” εναντίον εκείνων που ήσαν ύποπτοι συνωμοσίας κατά του πολιτεύματος. Αλλά οι “εισαγγελίες” πέρασαν στην αρμοδιότητα της Βουλής τω 500, η οποία είχε αρμοδιότητα και για την “δοκιμασία” των αρχόντων. Αυτή πρέπει να ήταν η μεταρρύθμιση του Εφιάλτη και ήταν σοβαρό πλήγμα εναντίον των ολιγαρχικών αφού ο Άρειος Πάγος – εξ ορισμού συντηρητικό όργανο αποτελούμενο απ πρώην άρχοντες – στερήθηκε της “δοκιμασίας” και της “ευθύνης”.

Η δολοφονία του Εφιάλτη φαίνεται να οφείλεται περισσότερο σε προσωπικούς εκδικητικούς λόγους (αρεοπαγίτου ή αρεοπαγιτών που είχαν εκδιωχθεί από το σώμα ύστερα από καταγγελίες του Εφιάλτη) παρά σε πολιτικούς λόγους για να απαλλαγούν οι ολιγαρχικοί από έναν δραστήριο και επικίνδυνο εχθρό. Ακραίος δημοκράτης, αν είχε ζήσει ίσως θα είχε έρθει σε διάσταση με τον Περικλή που, αριστοκράτης αυτός, και έχοντας ως Αλκμεωνίδης διασυνδέσεις με τους Φιλαΐδες, τον Κίμωνα και την αδελφή του Ελπινίκη, δέχθηκε συμβιβασμούς μαζί τους.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

Αθήνα 462 π.χ…. Τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, κυρίως αυτά που αποζούσαν από τη θάλασσα, καθώς και τα μεσαία στρώματα που ασχολούνταν με το εμπόριο και τη ναυτιλία, όταν συνειδητοποίησαν τη δύναμη που τους έδινε ο στόλος, άρχισαν να κινούνται για την κατάλυση του καθεστώτος των γαιοκτημόνων ευγενών. Το κίνημά τους απέβλεπε στη ριζική αλλαγή του καθεστώτος και όχι απλώς στην αφαίρεση της διοίκησης από τον Άρειο Πάγο και στην επαναφορά του πολιτεύματος του Κλεισθένη. Απαιτούσαν την κατάργηση των κοινωνικών διακρίσεων σε ευγενείς και λαό, και την πλήρη εξίσωση όλων των πολιτών. Έτσι άρχισε ένα λαϊκό κίνημα για την ανατροπή του καθεστώτος των γαιοκτημόνων ευγενών και την εγκαθίδρυση της εξουσίας του λαού. Ηγέτης του επαναστατικού αυτού κινήματος έγινε ο Εφιάλτης, ο γιος του Σοφωνίδου, με πιθανό συνεργάτη τον Αρχέστρατο, στον οποίο η ιστορία δεν κάνει καμία αναφορά. Αυξανομένου του πλήθους, λέει ο Αριστοτέλης, έγινε ηγέτης του λαού ο Εφιάλτης, ο γιος του Σοφωνίδου, ο οποίος εθεωρείτο πατριώτης αδιάφθορος, και επιτέθηκε στη Βουλή του Αρείου Πάγου. Όταν το λαϊκό κίνημα απόκτησε δύναμη, ο Εφιάλτης χρησιμοποίησε τα δικαστήρια της Ηλιαίας που είχε θεσπίσει ο Σόλων και πέρναγε απ’ αυτά το ένα μετά τον άλλο τους Αρεοπαγίτες με την κατηγορία της κακοδιοίκησης. Κατά πρώτον εξόντωσε πολλούς από τους Αρεοπαγίτες, κινώντας εναντίον τους δίκες σχετικές με τη διοίκησή τους. Ο Εφιάλτης έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Αρεοπαγιτών και όλων εκείνων που αδικούσαν το λαό, γιατί έτρεμαν στη σκέψη ότι αργά ή γρήγορα θα πλήρωναν για τις αδικίες τους. Ζούσαν συνεχώς μ’ αυτή την αγωνία που τους  έκανε να μη μπορούν να κοιμηθούν, γιατί μόλις τους έπαιρνε ο ύπνος, έβλεπαν τον Εφιάλτη να τους καταδιώκει για να τους τιμωρήσει. Έτσι επικράτησε μέχρι σήμερα να λέγεται Εφιάλτης κάθε τρομακτικό όνειρο που καταπιέζει την ψυχή και προκαλεί αγωνία. Η επίσημη ιστορία, από φόβο μήπως τον… αδικήσει, προτίμησε να τον αποσιωπήσει. Έτσι ο μεγάλος αυτός επαναστάτης δεν είναι γνωστός παρά μόνο στους ειδικούς της ιστορίας, ενώ ο συνώνυμός του Εφιάλτης, ο Τραχίνιας, ο προδότης των Θερμοπυλών, είναι γνωστός στους πάντες.

Συνεχίζεται ο άσφαιρος πόλεμος εντυπώσεων: Κατασκηνώσεις, ιστορικές φωτογραφίες και διάπλαση των παίδων! ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-tetarth-11-dekembriou-2013#ixzz2n7kG7v4n

Comments Off on Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Filed under ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Comments are closed.