Κατάθεση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία από την “Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία”

Κατάθεση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία από την “Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία”

Προς τον κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ.
Σας αποστέλλουμε σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με το θέμα της πρόσφατης απόφασης της Τουρκίας περί μετατροπής της  Αγίας Σοφίας σε τέμενος και παρακαλούμε όπως αυτό αναγνωστεί και υπερψηφιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Θεσσαλονίκη, 14-07-2020
Νικόλαος Χρυσομάλλης
“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

ΨΗΦΙΣΜΑ Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί  βάναυση προσβολή για το Ελληνικό Έθνος και την Ορθοδοξία. Καθήκον όλων των Ελλήνων είναι να αντιδράσουν στην βεβήλωσή της και να προετοιμαστούν να υπερασπιστούν τα όσια και τα ιερά της Πατρίδος.

Ο Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας στην Βασιλεύουσα Πόλη, δεν μπορεί να είναι ούτε μνημείο, ούτε μουσείο, ούτε τέμενος. Δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα τουριστικό αξιοθέατο ή ένα πολυπολιτισμικό δημιούργημα και ούτε βέβαια “σύμβολο της ανεκτικότητας” όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι υπέρμαχοι της πολιτικής ορθότητας. Κάθε σημείο της Αγίας Σοφίας είναι καθαγιασμένο από το αίμα χιλιάδων σφαγιασθέντων Ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων, με θύτες πάντα τους ίδιους: Τους βάρβαρους απολίτιστους ασιάτες τούρκους με τους οποίους έχουμε την ατυχία ως έθνος να γειτνιάζουμε.

Η Αγία Σοφία αποτελεί το υπέρτατο και ιερότερο σύμβολο του βυζαντινού Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Καλούμε την πολιτική αλλά και θρησκευτική ηγεσία της πατρίδας μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την διάσωση της Αγίας Σοφίας αλλά και για την εθνική αφύπνιση των συμπατριωτών μας. Η γνωστή ομηρική ρήση είναι την στιγμή αυτή πιο επίκαιρη από ποτέ: “ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ

Comments Off on Κατάθεση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία από την “Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία”

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.