Ο… αγώνας του Τζορτζ Σόρος για την νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Ο... αγώνας του Τζορτζ Σόρος για την νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Αντιγράφουμε, χωρίς περαιτέρω σχόλια, άρθρο από την ιστοσελίδα του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κούλογλου, tvxs.gr, το οποίο μόνο ως φιλικό προς τη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σκοπούμενο της εν λόγω… ασυνήθιστης αντιγραφής είναι η αποκάλυψη από παγκοσμιοποιητικής σκοπιάς του ρόλου του περιβόητου Τζόρτζ Σόρος γύρω από πολιτικές απόψεις που εφάπτονται με αυτές τις αντεθνική παγκοσμιοποίησης. 

“Ο πόλεμος της μαριχουάνας – Δημοψήφισμα κορυφής

Δύο χρόνια μετά και την απόφαση των κατοίκων στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον να σπάσουν τον πάγο αναφορικά με τη νομιμοποίηση των πωλήσεων μαριχουάνας σε ενήλικες, οι συμπατριώτες τους στο Όρεγκον, την Αλάσκα και την Ουάσιγκτον D.C., προσφεύγουν την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες για το ίδιο ζήτηματος. Επιμέλεια: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Σύμφωνα με τους New York Times, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μεταστροφή στο πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ, γεγονός που αποδυναμώνει ιδιαίτερα τις φωνές που ζητούν την μόνιμη ποινικοποίηση και απαγόρευση της χρήσης μαριχουάνας.

Ο Κόρεϊ Κουκ, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος παρακολουθεί στενά τη συζήτηση γύρω από τη νομιμοποίηση ή μη της κάνναβης παραδέχεται ότι «το κίνημα στήριξης για την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας είναι σαφώς πιο ευρύ σε σύγκριση με τους πολέμιούς του».

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει και το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης της κάνναβης έχουν γίνει δέκτες τεράστιων χρηματικών ποσών. Μόνο στην πολιτεία του Όρεγκον υπολογίζεται ότι η διαφημιστική καμπάνια για τη στήριξη μιας νέας αναθεωρημένης νομοθεσίας για τη μαριχουάνα – γνωστή και ως Μέτρο 91 – κόστισε περίπου 2 εκατ. δολάρια. Στον αντίποδα αυτής της εικόνας, οι οργανώσεις που αντιτίθενται στο εμπόριο μαριχουάνας κατόρθωσαν μετά βίας να συγκεντρώσουν 10.000 δολάρια, για να αξιοποιηθούν σε επίπεδο διαφημιστικής δαπάνης.

«Τα κατάφεραν πολύ καλά με το να αποκλείσουν τους πάντες», δήλωσε ο Τζόσουα Μάρκις, γενικός εισαγγελέας της Κομητείας Κλάτσοπ του Όρεγκον και πολέμιος της νομιμοποίησης, αναφερόμενος στους υπέρμαχους του «Μέτρου 91».

Ο ρόλος του Τζορτζ Σόρος και η άποψη του Μπράνσον

Ένα άλλο επίσης σημαντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στο Όρεγκον είναι η ενεργός εμπλοκή της Συμμαχίας για την Πολιτική των Ναρκωτικών, ένα ίδρυμα που έχει ως έδρα του τη Νέα Υόρκη και υποστηρίζεται από το δισεκατομμυριούχο, Τζορτζ Σόρος.

Σύμφωνα με τους New York Times, το εν λόγω ίδρυμα κατάφερε να συνεισφέρει τουλάχιστον 780.000 δολάρια το 2014 στην προώθηση του «Μέτρου 91», ποσό που ισοδυναμεί με το 35% των συνολικών χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την κεντρική επιτροπή υποστήριξης της νέας νομοθεσίας.

Στη διαμάχη για τη νομιμοποίηση ή μη της μαριχουάνας τοποθετήθηκε και ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του ομίλου Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον. «Οι πολέμιοι της νομιμοποίησης τα είχαν καταφέρει καλά για περίπου 50 χρόνια, με την πολιτική τους να εδράζεται στον περιορισμό των πολιτών. Ωστόσο, γύρω από αυτόν τον περιορισμό, στήθηκε μια τεράστια βιομηχανία», υποστήριξε ο Μπράνσον.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχει μια γενική παραδοχή πλέον στις ΗΠΑ ότι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν οι πολέμιοι της κάνναβης είναι απαρχαιωμένη και σίγουρα αδύναμη να αντικρούσει τα επιχειρήματα όσων επιθυμούν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο.

Η τελική απάντηση στη διαμάχη θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν, στο δημοψήφισμα της ερχόμενης εβδομάδας.”

Πόσο πιο προφανής μπορεί να γίνει άραγε η σύνδεση μεταξύ των εκπροσώπων της διεθνούς πλουτοκρατίας και των εμπόρων του θανάτου, που θερίζουν τη Νεολαία των Εθνών; Πόσο πιο ανατριχιαστικά φαίνονται όλα τα παραπάνω υπό το φως του δεδομένου ότι όπου επεμβαίνει το ΔΝΤ και πέφτει φτώχεια ανθούν τα ναρκωτικά, που θέλει να νομιμοποιήσει ο Σόρος;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o…-agwnas-tou-tzortz-soros-gia-thn-nomimopoihsh-twn-narkwtikwn#ixzz3HdmjR2GC

Comments Off on Ο… αγώνας του Τζορτζ Σόρος για την νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.