Παραδέχονται την ανικανότητά τους μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Χρυσής Αυγής οι ανύπαρκτοι κυβερνώντες

Παραδέχονται την ανικανότητά τους μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Χρυσής Αυγής οι ανύπαρκτοι κυβερνώντες

Άλλη μια εκδήλωση της ανικανότητας και της αδιαφορίας αυτής της προδοτικής κυβέρνησης αποτελεί η μόλις δώδεκα σειρών απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις ερωτήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γεώργιου Γερμενή και Ελένης Ζαρούλια σχετικά με την παροχή επιδόματος διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης στους συνοδούς υπηρεσιακών σκύλων του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, στις 20-01-2016 ο Γ. Γερμενής κατέθεσε την υπ’ αριθ. Πρωτ. 2506 ερώτηση, με την οποία ζητούσε από τον υπουργό να απαντήσει αφενός εάν θα χορηγούνταν άμεσα το επίδομα στους δικαιούχους και αφετέρου για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η παροχή του. Στην ανωτέρω ερώτηση, λοιπόν, έλαβε ως απάντηση το από 11 Φεβρουαρίου 2016 υπ’ αριθ. Πρωτ. 1500.1/11869/2016/15 έγγραφο του αρμόδιου υπουργείου, στο οποίο αναφερόταν ότι: «Για την χορήγηση επιδόματος αναφορικά με τα έξοδα συντήρησης–διατροφής των αστυνομικών σκύλων του Λιμενικού Σώματος απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής-Οικονομικών, με την οποία θα καθορίζεται το ύψους του μηνιαίου παγίου χορηγήματος». Επίσης, στο τέλος της απάντησης αναφερόταν ότι: «Το υπουργείο προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση για επίλυση του θέματος προκειμένου να χορηγηθεί με αναδρομική ισχύ στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος το επίδομα που δικαιούνται».

Φυσικά, και όπως άλλωστε θα ανέμενε κανείς κρίνοντας από την μέχρι τώρα πορεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το θέμα παρέμεινε άλυτο. Δύο μήνες μετά επανερχόμενοι στο θέμα, αυτή φορά με την ερώτηση υπ’ αριθ. Πρωτ. 4095/18-03-2016 της Ελένης Ζαρούλια, επισημάναμε εκ νέου ότι οι συνοδοί των αστυνομικών σκύλων του Λ.Σ. παραμένουν για 18 μήνες απλήρωτοι και επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα για την συντήρηση των σκύλων, με αποτέλεσμα οι μέχρι τότε οφειλές προς αυτούς να ανέρχονται ήδη στο ποσό των 3.600 Ευρώ. Και πιο συγκεκριμένα είχε ως εξής: 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: «Αδυναμία συντηρήσεως των λαγωνικών σκυλιών του Λιμενικού Σώματος»

Απλήρωτοι για 18 σχεδόν μήνες παραμένουν οι συνοδοί των αστυνομικών σκύλων του Λιμενικού καθώς δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα για διατροφή και φροντίδα των σκύλων. Το καταβλητέο ποσό είχε καθορισθεί στα 260 ευρώ το μήνα, το οποίο και μειώθηκε στα 200 προκειμένου να αρχίσει να εξοφλείται άμεσα. Όμως ούτε ένα ευρώ δεν έχει καταβληθεί με συνέπεια οι οφειλές να ανέρχονται στα 3.600 ευρώ για τον καθένα. Ως εκ τούτου οι εικοσιπέντε (25) Λιμενικοί αναγκάζονται να συντηρούν οι ίδιοι τα σκυλιά για ανιχνεύσεις ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών υλών, η οποία συντήρηση περιλαμβάνει, εκτός της διατροφής, απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις και εμβόλια προκειμένου τα σκυλιά να διατηρούνται εύρωστα και ικανά να επιτελούν τον λειτουργικό τους σκοπό. Τα έξοδα που προορίζονται για τα λαγωνικά έρχονται βεβαίως να προστεθούν στα προσωπικά και οικογενειακά έξοδα των Λιμενικών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιο τρόπο θα εξευρεθεί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα συνοδό των λαγωνικών σκυλιών Κ-9, καθώς είναι αδύνατο να επωμίζονται οι ίδιοι τα πρόσθετα αυτά έξοδα συντηρήσεως των ζώων, για την καταβολή των οποίων είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να μεριμνήσει;

Αθήνα, 18/03/2016
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αφού, λοιπόν, επαναθέσαμε το ερώτημα προς τον υπουργό για την καταβολή του επιδόματος, στις 5 Απριλίου λάβαμε νέα απάντηση. Μόνο που δεν ήταν ακριβώς… νέα. Με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 1500.1/29541/2016/91 έγγραφό του το υπουργείο μας παρέπεμπε στην προηγούμενη απάντησή του! Συγκεκριμένα, η απάντηση είχε ως εξής: «Τα ζητήματα που θίγονται στην εν θέματι Ερώτηση έχουν απαντηθεί με το αριθ. Πρωτ. 1500.1/11869/2016/15 έγγραφό μας, το οποίο σας διαβιβάζουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας».

Κοινώς, αυτό μας λέει το υπουργείο είναι ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα επί του προκειμένου!

Απλώς, αντί να παραδεχτεί ευθέως ότι δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για να εξευρεθεί το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την απόδοση των οφειλομένων, παραπέμπει στην προηγούμενη απάντησή του και μάλιστα για την πληρέστερη ενημέρωσή μας! Τι, όμως, θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που το μόνο πλέον για το οποίο μεριμνά είναι πώς θα παρέχει όλες τις ανέσεις στους λαθρομετανάστες-εισβολείς, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες στερούνται στοιχειώδη αγαθά για την κάλυψη βασικών τους αναγκών και παράλληλα φορολογούνται ανηλεώς

Την ώρα που όλα στην Πατρίδα μας διαλύονται και ξεπουλιούνται η άρνηση της χορήγησης του επιδόματος για την διατροφή και φροντίδα των σκύλων του Λιμενικού εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας εξαθλίωσης των Ελλήνων από την ανθελληνική αυτή κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anikanothta-anthellhnikhs-kubernhshs-den-apantoun-ston-koinobouleutiko-eleg#ixzz45Ia0y2UI

Comments Off on Παραδέχονται την ανικανότητά τους μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Χρυσής Αυγής οι ανύπαρκτοι κυβερνώντες

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.