Ποια «ισλαμοφοβία»; 208 επιθέσεις εναντίον Ορθοδόξων Ναών στην Ελλάδα το 2016!

Ποια «ισλαμοφοβία»; 208 επιθέσεις εναντίον Ορθοδόξων Ναών στην Ελλάδα το 2016!

Στοχευμένη και γενικευμένη επίθεση σε βάρος της Ορθοδοξίας και των Ιερών Ναών στην Ελλάδα καταγράφουν αποτελέσματα έκθεσης που δόθηκε στην δημοσιότητα. Συγκεκριμένα: Εκκλησίες και χώροι θρησκευτικής σημασίας, όπως παρεκκλήσια, ξωκκλήσια και νεκροταφεία, που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν στην συντριπτική πλειονότητά τους οι στόχοι επιθέσεων, βανδαλισμών και γενικά περιστατικών θρησκευτικής βίας που καταγράφηκαν για το 2016.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την δημοσιοποίηση των στοιχείων της ετήσιας έκθεσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας για τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα, που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα. Ειδικότερα, από την συγκριτική ανάλυση των στοιχείων του 2015 και του 2016 διαπιστώνεται ποσοτική και ποιοτική αύξηση κρουσμάτων βίας κατά χώρων θρησκευτικής σημασίας.

Η πρώτη αντίστοιχη καταγραφή κρουσμάτων θρησκευτικής βίας έγινε το 2015. Τότε καταγράφηκαν 138 περιστατικά που αφορούν τον Χριστιανισμό (137 την Ορθόδοξη και ένα περιστατικό την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία), τέσσερα τον ιουδαϊσμό και πέντε τον μουσουλμανισμό.

Για το 2016 η έκθεση αριθμεί 126 σελίδες, όπου καταγράφονται 215 περιστατικά βίας σε χώρους θρησκευτικής σημασίας. Από αυτά, τα 209 αφορούν τον Χριστιανισμό (208 την Ορθόδοξη Εκκλησία και ένα την Ρωμαιοκαθολική), πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά θρησκευτικής βίας αφορούν τον ιουδαϊσμό, ένα τον μουσουλμανισμό, ενώ δεν αναφέρθηκαν περιστατικά σε βάρος χώρων άλλων θρησκευμάτων. Ωστόσο, τα περιστατικά που καταγράφονται είναι μόνο όσα γνωστοποιήθηκαν στο δίκτυο καταγραφής της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, συνεπώς τα περιστατικά επιθέσεων και βανδαλισμών ενδεχομένως να είναι περισσότερα.

Ποιοτικά και ποσοτικά τα περισσότερα περιστατικά επιθέσεων κατά χώρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας αφορούν βανδαλισμούς και ιερόσυλες πράξεις. Από τα 208 περιστατικά κατά Ιερών Ναών και άλλων χώρων θρησκευτικής σημασίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας τα 166 αφορούσαν ιερόσυλες πράξεις και βανδαλισμούς που συνδυάζονταν και με κλοπή χρημάτων.

Κορωνίδα τέτοιων περιστατικών ήταν η επίθεση στο προαύλιο της Ιεράς Συνόδου με βόμβες μολότοφ, που είχε ως αποτέλεσμα το κάψιμο αυτοκινήτων, η εισβολή αντιεξουσιαστών στον μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν κουκουλοφόροι στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, δεν λείπουν και υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και προσβολής της Χριστιανικής Πίστης, όπως σε δύο περιστατικά στην Κρήτη, όπου στο μεν πρώτο ο δράστης ή οι δράστες βεβήλωσαν με περιττώματα την Αγία Τράπεζα και ιερές εικόνες, ενώ στο δεύτερο περιστατικό ο δράστης ή οι δράστες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε Εκκλησία στο Τυμπάκι γράφοντας και το σύνθημα «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» στην αραβική γλώσσα.

Και όμως, παρότι από τα 215 καταγεγραμμένα περιστατικά τα 208 αφορούν την βεβήλωση Ορθόδοξων Ναών και χώρων, εντούτοις κανείς από τους «προοδευτικούς», «αντιρατσιστές», «αντιφασίστες» κ.τ.λ. δεν πρόκειται να μιλήσει για «Χριστιανοφοβία», ή «μίσος απέναντι στην Ορθοδοξία». Η μόνιμη καραμέλα που πιπιλάνε έχει να κάνει με την (ανύπαρκτη, όπως δείχνουν τα στοιχεία) περιβόητη «ισλαμοφοβία», που αποτελεί ένα εκ των νέων λεκτικών και νοηματικών «ταμπού» των ακολούθων της πολιτικής ορθότητας.

Την ίδια ώρα, η πραγματικότητα λέει ότι το μίσος απέναντι στην θρησκευτική Πίστη του Ελληνικού Λαού ολοένα και αυξάνονται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poia-islamofobia-208-epitheseis-enantion-orthodojwn-nawn-kai-chwrwn-katagra#ixzz4uAWKTXcE

Comments Off on Ποια «ισλαμοφοβία»; 208 επιθέσεις εναντίον Ορθοδόξων Ναών στην Ελλάδα το 2016!

Filed under ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Comments are closed.