Πως εισάγονται τα καθαρόαιμα ζώα που αγοράζετε στην Ελλάδα

Κουτάβια και γατάκια, κουνέλια, πουλιά, ψαράκια και μέχρι και μία μαϊμου capuccino στιβαγμένα σε μικρά κλουβιά μέσα σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων. Κάπως έτσι εισάγονται στη χώρα μας (νόμιμα πολλές φορές σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία) τα ”καθαρόαιμα” ζώα που αγοράζουν ανίδεοι συμπολίτες μας από αγγελίες, pet shops και ψευτο-εκτροφείς. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ Adespoto.gr.

Θυμίζουμε ότι σε ρεπορτάζ της Spiegel που δημοσιεύσαμε στο adespoto.gr είχε αποκαλυφθεί ότι τα ζώα αγοράζονται και πωλούνται σε υπαίθρια παζάρια. Άρα, όταν οι φωτογραφίες είναι σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτων μιλάμε και εδώ για υπαίθρια παζάρια; Σημειώστε κάτι ακόμα πριν διαβάσετε παρακάτω: το ρεπορτάζ της Spiegel ανέφερε: Σε αντίθεση, τα καθαρόαιμα σκυλιά με πιστοποιητικό (pedigree) από εκτροφείς είναι πανάκριβα ενώ σ αυτό το ημί-νόμιμο παζάρι μπορεί κανείς να αποκτήσει όποια ”ράτσα” θέλει για μόλις 35 ευρώ!!!!….Ουδέν σχόλιο από εμάς,μία βόλτα σε πετ σοπ και βλέπει κανείς σε τι τιμές πωλούνται τα ζώα (κάτω από 350 ευρώ κανένα σκυλί ή γατάκι).

Το προφίλ ενός ατόμου από την Β. Ελλάδα, με το όνομα Γ.Μ., αποτελεί την χειρότερη, τρανή απόδειξη όσων γνωρίζουν χρόνια όλοι οι φιλόζωοι που φωνάζουν ότι πρέπει να σταματήσει το εμπόριο ψυχών.

Δεκάδες άλμπουμ, το καθένα με 200 φωτογραφίες το λιγότερο, απεικονίζουν κυρίωςκουτάβια, όλων των ρατσών.Ανάμεσα τους είδαμε λίγα γατάκια και περιστασιακά κουνέλια και ψάρια ενώ σε μία φωτογραφία υπάρχει και μαϊμού. Άραγε δεν είναι παράνομη η πώληση άγριων ζώων;
Το κακό…δεν είναι ότι εισάγονται στη χώρα μας θα πει κάποιος… Το κακό είναι ότι τα ζώα είναι στιβαγμένα , σε χαρτονένιες κούτες, κλουβιά, κοτετσοκλουβιά, αυτοσχέδιους χώρους, ακόμα και καρότσες φορτηγών όπως θα δείτε παρακάτω! Και ούτε ένα κλουβί δεν είχε ένα μπωλάκι με νερό για τα ζώα που κάνουν πολύωραταξίδια…Δυστυχώς, τα σκυλιά αντέχουν!!!!

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ ΑΠΟ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ;

Όπως αναφέρει ο κύριος (σπαστά ελληνικά, greeklish) και όπως διαφημίζει σε κάθε αλμπουμ ή στον τοίχο του είναι οι ”νέες του παραλαβές”. Όταν μιλάμε λοιπόν για παραλαβή, μιλάμε για εμπόρευμα, σωστά;

 

”Πόσο βγαίνει η μαϊμού?” ρωτά κάποιος. Τι καταλαβαίνετε εσείς; Σαν να λέμε…πόσο πάει…?

Τα άλμπουμ απέχουν το ένα από το άλλο, σύμφωνα με την ημερομηνία τους, μόλις 15 μέρες!Κάθε 15 μέρες λοιπόν πάνω από 60 ψυχές περνάνε τα σύνορα της χώρας μας από έναν μόνο άνθρωπο! Φανταστείτε πόσα εισάγονται συνολικά από κάθε έμπορο, με άδεια ή μη και πό pet shops που διατυμπανίζουν ότι εισάγουν κάθε ράτσα από τα καλύτερα εκτροφεία….της Ευρώπης. Και αμέσως έρχεται στο μυαλό..ότι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ…
Αν όλα αυτά τα ζώα βρίσκουν αγοραστέςι, πόσο άδικο είναι να δίνονται τόσα χρήματα γι αυτά όταν τα αδέσποτα αργοπεθαίνουν στους δρόμους;
Από όσα ζώα πωλούνται, τι ποσοστό εγκαταλείπεται στο δρόμο όταν δουν ότι δεν είναι 100% καθαρόαιμο ή όταν μετανιώσουν;
Αν δεν πωλείται…όλη η ποσότητα των εισαγόμενων ζώων, πού καταλήγουν άραγε και πώς…θανατώνονται;

Για να επανέλθουμε όμως στο άτομο που εντοπίσαμε και πολύ θα θέλαμε να είναι η εξαίρεση αλλά δεν είναι δυστυχώς, οι αποδείξεις για το θέμα ”εισαγωγή κουταβιών” έρχονται από τα ίδια του τα άλμπουμ με τίτλους ”Ρουμανία”, ”Βουλγαρία”, ”Σλοβακία”.Αν δεν έχετε ακόμα καταλάβει είναι απλό. Ο άνθρωπος ταξιδεύει στις κοντινές χώρες, διαλέγει εμπόρευμα (κουτάβια) και τα φέρνει στην Ελλάδα για να τα πουλήσει. Ξανα λέμε, πιθανότα νόμιμα, αν έχει άδεια!!!

Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λοιπόν, είναι οι παραπάνω, ναι! Με πολλά αναγνωρισμένα εκτροφεία κάποιες από αυτές, ναι!

ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ Ή ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ – PUPPY MILLS?
ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?
ΚΙ ΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΛΠ, ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ, ΠΟΛΥΤΙΜΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΑ, ΜΕ PEDIGREE ΖΩΑ …..
ΣΕ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ????

Δείτε ελάχιστες από τις εκατοντάδες φωτογραφίες του ανθρώπου αυτού που αποκαλύπτουμε στο adespoto.gr:

4 κλουβιά με δεκάδες κουτάβια ράτσας…


2 Λαμπραντοράκια στριμωγμένα σε κλουβί, δίπλα τους άλλο κλουβί με ζώο και από πάνω τους ένα ακόμα κλουβί.Στιβαγμένο εμπόρευμα.

6 κλουβιά(!!!) γεμάτα κουτάβια (διακρίνονται Σαρ Πει, Πομεράνιαν, Γιορκσάιρ) σε πορτ μπαγκάζ ημι-φορτηγού!

2 ενήλικα χάσκι, πιθανώς οι γονείς δεμένα με αλυσίδες σε φορτηγό μαζί με τα κουτάβια τους. Πιθανή προβολή των γονιών σε υπαίθριο παζάρι για να διαφημίσουν την αξία…των μωρών!

Καρότσα φορτηγού….για να μένουν τα δύο κουτάβια, δαλματίας και dogo. Στέρεψαν από κλουβιά;

Γερμανικός Ποιμενικός δεμένος με σκοινί από την ζάντα(!!!) αυτοκινήτου! Ακόμα μία απόδειξη του υπαίθριου παζαριού!

Έξω από τα σύνορα της χώρας μας, τύπου τσοπανόσκυλο, μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο και ο αλλοδαπός έμπορας το επιδεικνύει!

7 κλουβιά (!!!) με γιορκσάιρ, σπιτζ, χάσκι, παγκ και άλλα, σε ημιφορτηγό.

29 (!!!!) χάσκι πουλούνται εδώ…(”29 Huskies for Sale”…)


Σε ένα τόσο μικρό κλουβί περιμένει και ένας λαγός, μέχρι να τον αγοράσουν!

”ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ, ΜΕ ΠΕΝΤΙΚΓΡΙ”,
”ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΣΟΚΟΛΑΤΙ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ”..
ΈΤσι διαφημίζει κάθε λίγο στο προφίλ του τα ζώα που πουλά  με συνεχείς κοινοποιήσεις των αλμπουμ του..
Λέτε να έπεσαν οι δουλειές λόγω κρίσης;

διαβάστε την συνέχεια εδώ

Comments Off on Πως εισάγονται τα καθαρόαιμα ζώα που αγοράζετε στην Ελλάδα

Filed under Uncategorized

Comments are closed.