Σαν σήμερα το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου -”Θρησκευτικός φανατισμός” λένε τα σχολικά βιβλία της ΝΔ

 

Σαν σήμερα το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου -”Θρησκευτικός φανατισμός” λένε τα σχολικά βιβλία της ΝΔ

Στις 21 Αυγούστου του 1866 οι Κρήτες επαναστατούν για άλλη μία φορά εναντίον των Τούρκων με σύνθημα «Ένωσις ή Θάνατος». Γρήγορα ο Σουλτάνος θορυβήθηκε και έστειλε τον Μουσταφά Ναϊλή Πασά, με εντολή να καταπνίξει την επανάσταση. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με τον Σουλτάνο, είχε την εμπειρία να το κάνει αφού ήταν αυτός που είχε καταπνίξει την Επανάσταση που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη μετά την έναρξη της Επαναστάσεως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Επαναστατικό κέντρο της περιοχής Ρεθύμνης ήταν η Μονή Αρκαδίου με ηγούμενο τον Γαβριήλ Μαρινάκη. Η Μονή ήταν η έδρα της τοπικής επαναστατικής επιτροπής, αποθήκη πολεμοφοδίων και τροφίμων, καθώς και καταφύγιο πολλών χριστιανών. Τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη ο Ναϊλή Πασάς προέβη σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή των Χανίων και στη συνέχεια στράφηκε προς το Ρέθυμνο και τη Μονή Αρκαδίου.

Οι τούρκοι έφθασαν έξω από το μοναστήρι το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου 1866. Ήταν συνολικά 15.000 άνδρες (τούρκοι, αλβανοί, Αιγυπτίο) και διέθεταν ισχυρό πυροβολικό. Στη Μονή βρίσκονταν 966 άνθρωποι, από τους οποίους μόνο 250 μπορούσαν να πολεμήσουν. Επικεφαλής των αγωνιστών του Αρκαδίου ήταν ο πελοποννήσιος ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δημακόπουλος και ο ηγούμενος Γαβριήλ. Διεξήχθη ένας υπέρ πάντων αγώνας για δύο ημέρες και οι τούρκοι δεν είχαν καταφέρει να μπουν στην Μονή.

Στις 8 Νοεμβρίου, μετά την λειτουργία, ο Ηγούμενος είπε στους πολιορκημένους: “Παιδιά μου, αδέλφια μου, γλυκύτερος και δικαιότερος θάνατος δεν υπάρχει από το ν’ αποθάνει κανείς υπέρ Πίστεως και Πατρίδος… Ζήτω η Ελευθερία!”. O νεαρός Φρούραρχος Δημακόπουλος είπε στους μαχητές: “Θα πολεμήσουμε ως άνδρες για την Πίστη και την Πατρίδα”.  Οι άνδρες πήγαν στις πολεμίστρες και τα γυναικόπαιδα τους προμήθευαν με πυρομαχικά. Το βράδυ οι τούρκοι ζήτησαν ενισχύσεις και μετέφεραν ένα μεγάλο πυροβόλο από το Ρέθυμνο. Την επομένη, 9 Νοεμβρίου, άρχισε το δεύτερο κύμα της επίθεσης. Νωρίς το απόγευμα γκρεμίστηκε το δυτικό τείχος της Μονής από τις βολές του πυροβόλου.

Στη μπαρουταποθήκη της μονής γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος και μία ακόμα ένδοξη σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Ο Κωστής Γιαμπουδάκης ή κατ’ άλλους ο Εμμανουήλ Σκουλάς την ανατίναξε, σκορπίζοντας το θάνατο, όχι μόνο στους χριστιανούς, αλλά και στους εισβολείς. Αμέσως μετά, οι τούρκοι και οι αλβανοί όρμησαν και κατέσφαξαν όσους είχαν διασωθεί, ενώ έκαψαν τον ναό και λεηλάτησαν τα ιερά κειμήλια.

Ας δούμε, όμως, τι αναφέρουν σχετικά τα σχολικά βιβλία που παρέχει η συγκυβέρνηση του μνημονίου στα παιδιά μας.

Ο «πατριωτισμός» της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τα σχολικά βιβλία

Η Χρυσή Αυγή, έχει πολλάκις καταδείξει τον ανθελληνικό ρόλο του Κράτους σε όλους τους τομείς όπου αυτό δρα. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι η δημόσια εκπαίδευση, όπου η κυβέρνηση των φιλελεύθερων με την αγαστή σύμπραξη των μαρξιστών διδασκάλων και καθηγητών, επιδιώκουν διακαώς την εθνική αποδόμηση μέσω της διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων.

Στα πλαίσια του επιβαλλόμενου πολυφυλετικού μοντέλου της ελληνικής κοινωνίας, τα σχολικά εγχειρίδια επιχειρούν την απόδοση μαρτυρικών στιγμών της Ελληνικής Ιστορίας, υπό το πρίσμα νοσηρών διεθνιστικών εγκεφάλων. Ως εκ τούτου, το μίσος συγκεκριμένων κέντρων κατά του Ελληνικού Έθνους φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηρίζεται η υπέρτατη θυσία των επαναστατημένων Ελλήνων κατά του Οθωμανού κατακτητή στην Μονή του Αρκαδίου, ως «αποτέλεσμα θρησκευτικού φανατισμού»!

Εάν επρόκειτο για κείμενο δημοσιευμένο σε κάποια φυλλάδα του διεθνιστικού μαρξισμού ή του κοσμοπολίτικου, παγκοσμιοποιημένου φιλελευθερισμού, δεν θα προκαλούσε καμία απολύτως έκπληξη. Πρόκειται όμως για διδακτέα ύλη η οποία δεν διδάσκεται στα τουρκικά, αλλά στα ελληνικά δημοτικά σχολεία! Καθίσταται σαφές, ότι το φαινόμενο τούτο δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε απόρροια λάθους. Είναι η επίσημη κρατική πολιτική στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων, πολιτική που αποσκοπεί στην καλλιέργεια του πνεύματος ραγιαδισμού που διακρίνει την πολιτική ηγεσία του Καθεστώτος, στην Ελληνική Νεολαία.

Η αποκάλυψη αυτή, δύναται να συνδυαστεί με την λύσσα των μηχανισμών της καθεστωτικής προπαγάνδας, με την προ μηνών δημοσιοποίηση του προγράμματος της Διάπλασης των Παίδων, από την Χρυσή Αυγή. Η πολεμική των φιλελεύθερων και των μαρξιστών λακέδων στο εγχείρημα των Εθνικιστών, έγκειται στο γεγονός πως θεωρούν αδιανόητο να απειλείται το μονοπώλιό τους στον τομέα της διδασκαλίας της Ελληνικής Ιστορίας. Θεωρούν αδιανόητο, να ακούγεται η φωνή της Αλήθειας!

Καθίσταται σαφές, ότι βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της μετάβασης σε μια νέα εποχή. Η νέα αυτή εποχή θα είναι είτε η αποθέωση της παγκοσμιοποίησης και του πολυφυλετισμού, με συνέπειες θανάσιμες για το Ελληνικό Έθνος, είτε θα είναι η εποχή της επιστροφής στις πατροπαράδοτες αξίες και στον Ηρωικό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τις παρακαταθήκες των Προγόνων μας. Ο Πολιτικός Αγώνας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αποτελεί ακριβώς την απάντηση της Ελληνικής Ψυχής στα αντεθνικά σχέδια των διεθνιστών της Νέας Τάξης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/san-shmera-to-olokautwma-ths-monhs-arkadiou-thrhskeutikos-fanatismos-lene-t#ixzz2kBrulSil

Comments Off on Σαν σήμερα το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου -”Θρησκευτικός φανατισμός” λένε τα σχολικά βιβλία της ΝΔ

Filed under ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Comments are closed.