Σταθάκης: Το έχουμε πει 100 φορές – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει κανονικά το μνημόνιο!

Σταθάκης: Το έχουμε πει 100 φορές - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει κανονικά το μνημόνιο!

Γράφει ο Αντίοχος

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του καθεστωτικού «Βήματος» έδωσε ο συριζαίος Γ. Σταθάκης (ένας εκ των δύο –ο άλλος ήταν ο Δραγασάκης-  που συναντήθηκε μυστικά στο Βερολίνο με υπουργούς της Μέρκελ και προαλείφεται για οικονομικό υπουργείο…), αναλύοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο. Και για μια ακόμα φορά, ο συριζαίος εξήγησε (απευθυνόμενος προφανώς στο εξωτερικό…) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, αλλά θα… επαναδιαπραγματευθεί το επαίσχυντο Μνημόνιο (όπως έταζε πριν τις εκλογές του 2012 ο φον Αντωνάκης στα Ζάππεια…). Και για να γίνει ακόμα πιο πειστικός (στους ξένους αφέντες…), αγανάκτησε με τη σχετική ερώτηση που του έγινε, τονίζοντας ότι αυτό το «έχουμε πει 100 φορές».

Ιδού τι είπε:

«Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους. Το έχουμε πει 100 φορές αυτό. Η δανειακή σύμβαση – διότι αυτό αφορά το χρέος – θα αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους, με προοπτική να γίνει βιώσιμο το χρέος. Αυτό είναι το νούμερο 1 σημείο. Και οι Ευρωπαίοι, υπό την πολιτική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα, αναγκαστικά θα συζητήσουν κι αυτό το σκέλος, διότι δεν περπατάει αλλιώς η οικονομία».

Άρα –για 100η φορά το λένε- όχι μονομερείς ενέργειες και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου (ελπίζοντας ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι θα μας κάνουν… σκόντο, γιατί έχουμε… ωραία μάτια).  Εντάξει, το… εμπεδώσαμε σύντροφοι, ότι θα συνεχίσετε την ίδια μνημονιακή πολιτική! Δε χρειάζεται να το ξαναπείτε!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stathakhs-to-echoume-pei-100-fores-o-suriza-tha-sunechisei-kanonika-tomnhmo#ixzz3GW8bLodF

Comments Off on Σταθάκης: Το έχουμε πει 100 φορές – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει κανονικά το μνημόνιο!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.