Στην Ελλάδα του μνημονίου ένα στα πέντε νοικοκυριά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

 

athens6_2___article

Η φτώχεια χτύπησε την πόρτα σε 1 στα 5 νοικοκυριά στην Ελλάδα

Την ώρα που η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου προσδοκά σε «ανάπτυξη», η πραγματικότητα που απεικονίζεται από τους αριθμούς είναι ζοφερή. Η Ελλάδα είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης και τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αφού τα έξοδα και η φορολόγηση αυξάνεται συνεχώς και τα έσοδα μειώνονται.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα ζει κάτι από το όριο της φτώχειας. Δηλαδή, συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του. Στην έρευνα της Ευρωπαϊκής επιτροπής φαίνεται πως περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα φτωχοί, με βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης, το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης.
Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνδυασμό με την πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ανεργία αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος διαβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, λοιπόν, η ανεργία τη διετία 2013-14 αναμένεται να φτάσει στο δυσθεώρητο ποσοστό του 28,2%. Τα μεγαλύτερα θύματα από αυτή την κατάσταση είναι τα παιδιά. Υπολογίζεται πως πάνω από μισό εκατομμύριο ανήλικοι στη χώρας μας ζουν σε συνθήκες φτώχειας αρκετοί εξ αυτών βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η έκθεση της Unicef για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα το 2013 δείχνει πως τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι 597.000. Δηλαδή, το 30,4% ή αλλιώς ένα στα τρία παιδιά. Τα 322.000 από αυτά ζουν σε σπίτια με σοβαρή υλική αποστέρηση. Δηλαδή δεν έχουν καν τη δυνατότητα να τραφούν σωστά.
Η νέα συγκυβέρνηση ακολουθώντας τις πολιτικές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, οδηγεί μαθηματικά ολοένα και περισσότερο στην φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Στην σημερινή κοινωνία, κανένα συστημικό κόμμα δεν ενδιαφέρεται για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κίνημα που στηρίζει τον Έλληνα πολίτη με τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης στους αναξιοπαθούντες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sthn-ellada-tou-mnhmoniou-ena-sta-pente-noikokuria-zei-katw-apo-to-orio-ths#.UefM2Y1M_-Q#ixzz2ZOWK714V

Comments Off on Στην Ελλάδα του μνημονίου ένα στα πέντε νοικοκυριά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.