Τους κάρφωσε η Deutsche Welle: Χωρίς αποτέλεσμα η επίσκεψη Σαμαρά στη Μέρκελ

Τους κάρφωσε η Deutsche Welle: Χωρίς αποτέλεσμα η επίσκεψη Σαμαρά στη Μέρκελ

Παρά την αρχική κατήφεια που επικράτησε στην αμαρτωλή πιάτσα Συγγρού μετά τη… φόλα που εισέπραξε ο φον Αντωνάκης από την αφέντρα του, στη συνέχεια έπεσε γραμμή για τη δημιουργία τεχνητού κλίματος… ευφορίας!

Τα γνωστά και σεσημασμένα παπαγαλάκια ανταποκρίθηκαν άμεσα (π.χ. δημοσίευμα «Πρώτου Ψέματος» μιλάει για «Πολύ θετικό το κλίμα στη συνέντευξη της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό. Δάνεια από τη Μέρκελ – «Ανάσα» με φοροελαφρύνσεις από τον Σαμαρά»!!!), στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κάνουν το μαύρο-άσπρο.

Πέραν από το προφανές (ότι ο φον πήγε και γύρισε με άδεια χέρια…), αν κάποιος θέλει να μάθει την αλήθεια που επιχειρούν να κρύψουν τα παπαγαλάκια, δεν έχει παρά να δει την άποψη για τη συνάντηση, της γερμανικής πλευράς.

Έτσι, σε ρεπορτάζ του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle και στην ελληνόφωνη διαδικτυακή της έκδοση, διαβάζουμε τα εξής εξόχως διαφωτιστικά:

«Μια επίσκεψη χωρίς απτά αποτελέσματα. Καμία δημόσια δέσμευση της γερμανίδας καγκελαρίου για τα ελληνικά αιτήματα, με την Άγκελα Μέρκελ να εκφράζεται συγκρατημένα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι ενδείξεις υπήρχαν, απλώς θα έπρεπε κανείς να τις είχε λάβει υπόψη. Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είχε τονίσει επανειλημμένα τις προηγούμενες μέρες όχι μόνο το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις κατά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά. Ο κ. Ζάιμπερτ είχε διατυπώσει και ορισμένες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα έπρεπε να είχαν προβληματίσει την ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, ως προς την οικονομική ανάπτυξη ο Στέφεν Ζάιμπερτ είχε σημειώσει μια μέρα πριν από την επίσκεψη Σαμαρά πολύ προσεκτικά ότι στην Ελλάδα «παρουσιάζονται ελπιδοφόρες ενδείξεις». Ως συνήθως τέτοιου είδους διατυπώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είναι της στιγμής, αλλά εκφράζουν την πολιτική γραμμή της καγκελαρίας. Η επιβεβαίωση ήρθε την Τρίτη κατά την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο».

Τουτέστιν, όσο κι αν παριστάνει τον… ενθουσιασμένο και… υπεραισιόδοξο ο φον Αντωνάκης, αφού τον άδειασε η αφέντρα, ας ετοιμάζεται για την (πολιτική) κηδεία του!

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/enw-ta-papagalakia-prospathoun-na-kanoun-to-mauro-aspro-h-deutsche-welle-mi#ixzz3EFP4UL1H

Comments Off on Τους κάρφωσε η Deutsche Welle: Χωρίς αποτέλεσμα η επίσκεψη Σαμαρά στη Μέρκελ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.