Το “εργοστάσιο” διαστρέβλωσης της αλήθειας από τα καθεστωτικά μέσα

papas-iliop__article

 

«Ακόμη και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων άλλαξαν για να δικαιολογούν τις πράξεις των» – Θουκυδίδης

Η αφορμή για το παρόν άρθρο έρχεται από άρθρο που εμφανίστηκε στον διαδικτυακό τόπο της ναυαρχίδας του καθεστώτος «Βήμα», το οποίο είπε τα πράγματα ως έχουν – πραγματικά – αρκεί κάποιος να είναι εξοικειωμένος με την πολιτική ορολογία, ώστε να μπορέσει να μεταφράσει τα γραφόμενα. Πολυχρησιμοποιημένες σε σημείο αχρηστίας οι λέξεις «δημοκρατία», «φασισμός» και «αντιφασισμός», όμως υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο χρήσης τους από το καθεστώς. Καταρχάς πριν παραθέσουμε το άρθρο του Τάσου Μπαρλά στο «Βήμα» να του κάνουμε μια παραίνεση να μην πολυμιλάει για το καθεστώς της 21ης Απριλίου γιατί μπορεί να θιχτεί ο κ. Ψυχάρης και να χάσει την δουλειά του ο κ. Μπαρλάς. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και η φωτογραφία του κ. Ψυχάρη όπισθεν του Ν. Μακαρέζου στην Κίνα. Πάμε όμως γοργά στο άρθρο:

«Εγρήγορση τώρα – Οι ναζιστές απειλούν τη Δημοκρατία μέσα στη Βουλή. Η νέα ναζιστική πρόκληση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής που φώναξαν φεύγοντας μετά την αποβολή του βουλευτή Π. Ηλιόπουλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, «Χάιλ Χίτλερ» αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο, με τέτοιο τρόπο που κανένας να μην έχει πλέον καμιά αμφιβολία για τις ιδέες τις οποίες πρεσβεύουν. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης, που τόσα δεινά πέρασε από τη ναζιστική λαίλαπα, θα είχαν ήδη ενεργοποιηθεί οι νόμοι περί των κομμάτων και των οργανώσεων που διαδίδουν φασιστικές και ναζιστικές ιδέες, και θα είχαν επιβληθεί οι πρέπουσες κυρώσεις.

Ας καταλάβουν λοιπόν και στην Ελλάδα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ότι πάνω σε αυτό δεν μπορούν να παίζουν μικροπολιτικά παιγνίδια. Είναι ανάγκη να συμφωνήσουν και ψηφίσουν άμεσα τον νόμο που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης για τον ρατσισμό. Όσο περνούν οι ημέρες και δεν υπάρχουν κυρώσεις οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής γίνονται περισσότεροι προκλητικοί καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει χρόνος πρέπει να δημιουργηθεί αντιφασιστικό μέτωπο σε όλη την κοινωνία με όλους του πολίτες από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια. Δεν δικαιούμαστε να ξαναπάθουμε τα ίδια με αυτά του πρωινού της 21ης Απριλίου του 1967 όταν οι συνταγματάρχες έβαλαν στον γύψο τους δημοκρατικούς πολίτες και επέβαλαν δικτατορία στη χώρα στέλνοντάς την δεκαετίες πίσω. Με Δημοκρατία και μόνον η χώρα θα μπορέσει να βγει από την κρίση. Ας το καταλάβουν όχι μόνον οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Καταρχάς να παραπέμψουμε τους συκοφάντες στην αλήθεια, ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε την περίφημη φράση μέσα στην Βουλή, οπότε ας αφήσουν κατά μέρος τις αισχρές ψευδολογίες. Δευτερευόντως ας πάμε να δούμε τι εννοούν ως «δημοκρατία» οι «δημοκράτες» των ΜΜΕ, οι οποίοι βρίζουν ολημερίς την Χρυσή Αυγή στα τουρκοκάναλα τους, χωρίς να δίδουν την δυνατότητα αντιλόγου στους εκπροσώπους μας. Ως «δημοκρατία» εννοούν την Μεταπολίτευση με όλα της τα παρελκόμενα, δηλαδή την λαμογιά, τις μίζες, το γεγονός ότι μεγαλοεργολάβοι γίνονται και μεγαλοκαναλάρχες και όλα τα άλλα που χαρακτήρισε την μεταπολίτευση. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η χρήση αυτής της λέξεως, αφού ουδέποτε απειλήθηκε η δημοκρατική έκφραση κόμματος πλην της Χρυσής Αυγής, συνεπώς αν ήθελαν να προστατεύσουν την δημοκρατία, έπρεπε να έχουν τα κανάλια στο στόχαστρο.

Όσον αφορά τον «φασισμό» και πάλι θα πρέπει να στοχοποιήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αν ως «φασίστα» θεωρούν κάποιον που δεν θέλει να ακούει τις γνώμες των άλλων. Όμως ως «φασισμό» οι «δημοκράτες» της δημοσιογραφίας εννοούν την απειλή που δέχεται το καθεστώς της κλεπτοκρατίας από την Χρυσή Αυγή, που συντόμως θα εκφράζει όλους τους έντιμους Έλληνες. Συνεπώς ως «αντιφασισμό» εννοούν τις δυνάμεις του κράτους και του παρακράτους, που επιχειρούν υπέρ των συμφερόντων και της ιδεολογίας των διεθνών τοκογλύφων. Συνεπώς ο αρθρογράφος του «Βήματος» καλεί τα κόμματα της μεταπολίτευσης σε κοινό μέτωπο εναντίον της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των αφεντικών του.

Προκειμένου δηλαδή να συντηρηθεί το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που τόσο καιρό «λιβάνιζε» και «λιβανίζει» η εν λόγω φυλλάδα. Αποκάλυψε δε και την αγωνία τους για τον «αντιρατσιστικό» νόμο, αφού έχουν πολλαπλασιάσει τα ψέμματα τους επ’ αφορμή της κατάθεσης αυτού του νόμου εκτρώματος. Όμως ας γνωρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται ούτε με νόμους εναντίον της, ούτε με πραξικοπήματα. Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει την ένοπλη δράση των παρακρατικών του συστήματος και δεν μας φοβίζουν ούτε οι σφαίρες, ούτε οι βόμβες – πόσο μάλλον τα λόγια – εμπρός στον σκοπό μας που είναι απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ζυγό των τοκογλύφων και των υποτακτικών τους. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-ergostasio-diastreblwshs-ths-alhtheias-apo-ta-kathestwtika-mesa#.UZicw7VM_RM#ixzz2TjIuTJp6

Comments Off on Το “εργοστάσιο” διαστρέβλωσης της αλήθειας από τα καθεστωτικά μέσα

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.