Χαράς ευαγγέλια στο… τιμημένο ΚΚΕ. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «πατερούλης» των λιμών

Χαράς ευαγγέλια στο… τιμημένο ΚΚΕ. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «πατερούλης» των λιμών

Σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη» σαν σήμερα γεννήθηκε ο Στάλιν. Πρόκειται για τον αδιαμφισβήτητο διαχρονικό ηγέτη του ΚΚΕ, ασχέτως του ποιος διατελεί την όποια χρονική συγκυρία γενικός γραμματέας του συγκεκριμένου κόμματος. Είναι άλλωστε ο μοναδικός ηγέτης του κόμματος που δεν έχει αποκηρυχθεί μετά βδελυγμίας από το μόρφωμα του Περισσού ως «αλητήριος», «πράκτορας» κ.ο.κ. Τον αποκαλούν μάλιστα και ως «πατερούλη» υπονοώντας ότι ήταν «πατερούλης των λαών», όμως στην πραγματικότητα ο Στάλιν ήταν μοναχά πατερούλης των λιμών.

Είχαμε γράψει και στο παρελθόν κάποια πράγματα για την πολιτική βιογραφία του Στάλιν, του ανθρώπου που πρόδωσε την ίδια του την πατρίδα, όντας εκ των οργανωτών τόσο της εισβολής των σοβιετικών στρατευμάτων στην πατρίδα του, των εκκαθαρίσεων στις οποίες προέβησαν οι κομμουνιστές εναντίον των συμπατριωτών του, όσο και του μετέπειτα λιμού που έπληξε την πατρίδα του. Εν τέλει, μετά από πολλούς νεκρούς που ήρθαν ως αποτέλεσμα των σοβιετικών πρακτικών, τεχνητής έλλειψης τροφίμων και της συνεπαγώμενης έξαρσης θανατηφόρων, μεταδοτικών λοιμώξεων, ο λαός  της πατρίδας του Στάλιν επαναστατεί τον Αύγουστο το 1924. Η επανάσταση αυτή ήταν η πρώτη εναντίον του σοβιετικού καθεστώτος και πνίγηκε στο αίμα από έναν συμπατριώτη τους, τον Στάλιν. Χιλιάδες σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών και ακόμα περισσότερες χιλιάδες εκτελέστηκαν με τον γνωστό σοβιετικό τρόπο.

Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη… προσφορά του Στάλιν στην παγκόσμια «δημοκρατία» και στην «αγάπη» που έθρεφαν για αυτό όλοι οι λαοί τους οποίους κυβέρνησε. Δεν υπήρξε αυτός ο μόνος λιμός που προκάλεσε ο Στάλιν. Το 1932 – 1933 εκατομμύρια Ουκρανών έχασαν την ζωή τους από την πείνα στο περιβόητο Γολοντομόρ, λέξη που σημαίνει εκτέλεση από την πείνα. Τότε με συντεταγμένο σχέδιο των μπολσεβίκων προκειμένου οι αγρότες να ενταχθούν στα κολχόζ, κατασχέθηκε το σύνολο της παραγωγής της σιτοπαραγωγού αυτής χώρας. Όποιος τολμούσε να μετακινηθεί προς αναζήτηση τροφής εκτελούταν. Όποιος τολμούσε να μιλήσει περί αυτού επίσης εκτελούταν. Όποιος έκλεβε τρόφιμα για να θρέψει τα παιδιά του επίσης εκτελούταν. Με τον γνωστό «δημοκρατικό», «φιλάνθρωπο» τρόπο της NKVD. Το αποτέλεσμα πλέον μετά από τόσα χρόνια εκτιμάται σε 7-10 εκατομμύρια νεκρούς και είναι ένα έγκλημα αναγνωρισμένο από τους πάντες εκτός του ΚΚΕ.

Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενεί κείμενο σχετικά με το ζήτημα, στο οποίο λέγονται τα απίστευτα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ρίχνει την ευθύνη στα θύματα λέγοντας ότι «οι κουλάκοι αντιστάθηκαν με λύσσα κατά του σοσιαλισμού και της κολεκτιβοποίησης της γεωργίας, εμποδίζοντας την συγκομιδή δημητριακών, χαλώντας τις μηχανές, πυρπολώντας την κολχόζνικη περιουσία, σκοτώνοντας ζώα και αρνούμενοι να σπείρουν και να θερίσουν».

Αντί απαντήσεως ας παραθέσουμε τα λόγια της επιζήσασας του λιμού, Nina Popovych: «Ήταν τρομακτικά χρόνια. Οι μητέρες έκοβαν κομμάτια τα παιδιά τους, τα έριχναν σε κατσαρόλες να τα μαγειρέψουν και τα έτρωγαν. Η μητέρα μου πήγε σε ένα χωράφι, όπου υπήρχαν μερικά άλογα και έφερε πίσω το κεφάλι ενός αλόγου – άλλες πέντε γυναίκες έπεσαν πάνω του και άρχισαν να το δαγκώνουν. Ήταν φριχτό! Οι άνθρωποι πέθαιναν μέσα στον δρόμο, αν τους τρυπούσες, το αίμα τους ήταν σαν νερό. Θυμάμαι τα πάντα στο χωριό, όπως για παράδειγμα, τη στιγμή που έβγαλαν τους σταυρούς από τις εκκλησίες. Δύο μέλη της Κομσομόλ (Κομμουνιστικής Νεολαίας) έβγαλαν τους σταυρούς, τους έθαψαν δύο μέτρα κάτω από το έδαφος. Ηλικιωμένες γυναίκες πήγαιναν και φιλούσαν αυτό το κομμάτι γης. Μετά, γέμισαν την ξύλινη εκκλησία με άχυρα. Τη νύχτα, ποντίκια μπήκαν από τους τοίχους, αφήνοντας τρύπες, από τις οποίες οι γυναίκες γέμιζαν τους κουβάδες τους με άχυρο. Η Κομσομόλ πήρε τα άχυρα από την εκκλησία και μετά από αυτό ήταν άδεια. Πέθαναν τόσοι άνθρωποι στο χωριό, που αναγκάστηκαν να σταματήσουν να βάζουν σταυρούς στο νεκροταφείο. Το χειμώνα μια ηλικιωμένη πήρε έναν σταυρό από το νεκροταφείο για τον χρησιμοποιήσει για προσάναμμα στο σπίτι της, για να μην παγώσουν τα παιδιά της».

Αλήθεια, όμως, το κατάπτυστο κείμενο του «Ριζοσπάστη» αποτελεί μία ευθεία άρνηση γενοκτονίας, αναγνωρισμένης από διεθνή δικαστήρια. Όταν ψηφιστεί ο αντιρατσιστικός νόμος – έκτρωμα, θα βρεθεί εισαγγελέας να χτυπήσει την πόρτα του τροτσκιστή (o tempora o mores…) Παπασταύρου και του Κουτσούμπα, προκειμένου να τιμωρηθούν και αυτοί και το «κόμμα» για άρνηση γενοκτονίας; Φυσικά και όχι, αφού το ΚΚΕ είναι σαρξ εκ της σαρκώς του συστήματος και δεν το ενοχλεί κανένας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/charas-euaggelia-sto-timhmeno-kke.-san-shmera-gennhthhke-o-pateroulhs-twn-l#ixzz2miupvuin

Comments Off on Χαράς ευαγγέλια στο… τιμημένο ΚΚΕ. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «πατερούλης» των λιμών

Filed under ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Comments are closed.