Χουάν Κάρλος: Ο σωτήρας της δημοκρατίας αποδείχθηκε ΚΛΕΦΤΗΣ! (BINTEO)

Χουάν Κάρλος: Ο σωτήρας της δημοκρατίας αποδείχθηκε ΚΛΕΦΤΗΣ! (BINTEO)

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος αυτοεξορίστηκε αμαυρωμένος για σκάνδαλα και έφυγε σαν τον κλέφτη (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!) από την Ισπανία. Ο Χουάν Κάρλος ευρίσκεται αντιμέτωπος με δύο έρευνες: μια στην Ελβετία για 100 εκατομμύρια ευρώ που πήρε από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας και μια στην Ισπανία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

1981: Ομάδα στρατιωτικών εισβάλλει στο κοινοβούλιο της Ισπανίας, την ώρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της χώρας.  Στις 18:23, το «ναι» ενός εκ των βουλευτών διακόπηκε… Ήταν ο Αντισυνταγματάρχης Αντόνιο Τεχέρο μαζί με τους στρατιώτες του, που μπήκε στην Βουλή, περπάτησε μέχρι το κέντρο της αίθουσας και διέταξε τους πάντες να παραμείνουν ακίνητοι.

Ύστερα, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Οι βουλευτές κρύφτηκαν πανικόβλητοι κάτω από τα έδρανα. Οι επόμενες ώρες ήταν δύσκολες για τους βουλευτές. Όμως ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα έκανε δημόσια δήλωση, καταδικάζοντας το πραξικόπημα. Μετά την αποκήρυξη από τον βασιλιά οι Στρατηγοί εγκατέλειψαν τον Τεχέρο.

Το μεσημέρι, ο Αντόνιο Τεχέρο και οι άντρες του παραδόθηκαν στις αρχές. Ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 1982, ο αντισυνταγματάρχης και οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος δικάστηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν 30 χρόνια κάθειρξη.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος έμεινε στις συνειδήσεις των Ισπανών πολιτών ως ο σωτήρας και θεμελιωτής της δημοκρατίας στη μεταπολιτευτική Ισπανία… Ένας σωτήρας που απεδείχθη διεφθαρμένος και ΚΛΕΦΤΗΣ!

Comments Off on Χουάν Κάρλος: Ο σωτήρας της δημοκρατίας αποδείχθηκε ΚΛΕΦΤΗΣ! (BINTEO)

Filed under ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Comments are closed.