Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ύποπτα κομματικά παιχνίδια με τον Κουβέλη: Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο αποτυχημένος του 1,2%;

Ύποπτα κομματικά παιχνίδια με τον Κουβέλη: Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο αποτυχημένος του 1,2%;

Η ενημέρωση της πολιτικής ζωής του τόπου κινείται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αντιστρόφως ανάλογα επίπεδα απ’ ό,τι οι πραγματικές διαθέσεις του Ελληνικού Λαού.

Ενδεικτικό της πλαστής πραγματικότητας, όπως την διαμορφώνουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής και της διαφθοράς, είναι το γεγονός ότι οι εσωκομματικές έριδες στους κόλπους της Δημάρ θεωρούνται από τα «σαΐνια» της ενημέρωσης ως το ζήτημα που πρέπει να απασχολεί το σύνολο του Ελληνικού Λαού. Ένα κόμμα το οποίο αφυδατώθηκε εκλογικά στο 1,2% και βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, αλλά τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θεωρούν ότι η όποια κατάληξή του ενδιαφέρει τους πολίτες. Εννοείται, βεβαίως, πως το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την τύχη του αποκόμματος της ανανεωτικής αριστεράς υπάρχει ακριβώς γιατί νοιάζονται για αυτό που ονομάζουν ως «πολιτική σταθερότητα».

Μπορεί η πορεία της Δημάρ να είναι μη αναστρέψιμη, αλλά το ζητούμενο έχει να κάνει με τους βουλευτές του κόμματος αυτού, οι οποίοι θεωρούνται απαραίτητοι στην προσπάθεια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2015. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ακούγεται τόσο έντονα τις τελευταίες ημέρες η φημολογία ότι ο Κουβέλης  θα είναι ο προτεινόμενος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να μπορέσει, δηλαδή, η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο και να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία εξαντλώντας την τετραετία, και προκειμένου να έχει την άνεση χρόνου για να ξεπουλήσει ότι έμεινε από την δημόσια περιουσία του Τόπου, δεν θα διστάσει να προτείνει για το Προεδρικό Μέγαρο έναν εντελώς αποτυχημένο πολιτικάντη.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αν κρίνουμε από τις περιπτώσεις των Στεφανόπουλου και Παπούλια στο παρελθόν. Όμως και αυτή η περίπτωση δείχνει ξεκάθαρα δυστυχώς ότι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αντί να αποτελεί μια θεσμική θέση που θα εκφράζει το σύνολο του Ελληνικού Λαού έχει μετατραπεί σε μία λέσχη συνταξιούχων της πολιτικής ζωής του τόπου, όπου τα φτηνά κομματικά συμφέροντα είναι εκείνα που καθορίζουν την εκλογή της Προεδρίας. Από την άλλη μεριά το γεγονός ότι ένα ξοφλημένο κομματίδιο, όπως η Δημάρ, αντιμετωπίζεται ως σοβαρό πολιτικό μέγεθος, ενώ η Χρυσή Αυγή , η οποία έχει οκταπλάσιο ποσοστό από τη Δημάρ, δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα εκφοράς λόγου δείχνει και το επίπεδο αναξιοπιστίας και αναλήθειας που διέπει τα ΜΜΕ του καθεστώτος.

Η Χρυσή Αυγή, ως καταγεγραμμένη τρίτη πολιτική δύναμη και πολύ περισσότερο ως Εθνική και Λαϊκή αντιπολίτευση στα σκοτεινά σχέδια της συγκυβέρνησης, ακόμα πιο δυνατή από πριν θα συνεχίσει τον τίμιο Αγώνα της για την Πατρίδα και τον Λαό, ενάντια στην μνημονιακή χούντα και τα αφεντικά της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/upopta-kommatika-paichnidia-me-ton-koubelh-proedros-ths-dhmokratias-o-apotu#ixzz33barFKwf

Exit mobile version