Εξευτέλισαν την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, υποδεχόμενοι τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών ως “υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας” με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Φ. Ράσμουνσεν στο άκουσμα της υβριστικής φράσης για την Ελλάδα να χαμογελά πλατιά και να υποδέχεται με μία θερμή χειραψία τον Σκοπιανό, όπως και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τ. Κάμερον!
Πρακτικά προσπάθησαν να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ από το “παράθυρο” με μία de facto ενέργεια παρακάμπτοντας την απόφαση του Βουκουρεστίου τον Μάιο 2008.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο, κάποτε, “σκοπιανοφάγος πατριώτης” που υποτίθεται ότι είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την στάση της στο θέμα των Σκοπίων, έκανε το όλο θέμα “γαργάρα”.
Η υποδοχή του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών από τον τελετάρχη ως “υπουργού Εξωτερικών της Μακεδονίας” και η θερμή υποδοχή του από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Φ.Ράσμουνσεν είναι ένα εθνικό σκάνδαλο.
Και πηγές του ΥΠΕΞ έλεγαν ότι “Έκανε λάθος ο τελετάρχης” και κλείνουν εκεί το θέμα! Λες και υπάρχει περίπτωση ο τελετάρχης να χαρακτηρίσει με την ονομασία που δεν έχει, ο εκπρόσωπος ενός κρατιδίου “της πλάκας” όπως τα Σκόπια.
Ένα λάθος που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο και βέβαια όταν ο ίδιος ο Φ. Ράσμουνσεν και ο Νο 2 μετά τον Μ. Ομπάμα στο ΝΑΤΟ ο Βρετανός πρωθυπουργός Τ. Κάμερον, κάνουν δεκτό τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ με μία “φαρδιά αγκαλιά” ως “υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας” και δεν υπήρξε άμεση αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, ουσιαστικά και de facto αποδέχθηκε ότι εντός του ΝΑΤΟ τα Σκόπια μπορούν να χαρακτηρίζονται ως “Μακεδονία”.
Όλα αυτά ενώ τα ευρήματα στην Αμφίπολη πάνω στα οποία η κυβέρνηση έχει στήσει ολόκληρο πολιτικό παιχνίδι, είναι αποστομωτικά για τους Σκοπιανούς και τους ουσιαστικούς συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-nato-anagnwrise-ta-skopia-ws-makedonia-siwph-apo-tous-samarobenizelous#ixzz3CR94yT7l
biscottate o pane integrale con marmellata e una bella macedonia. !!!
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός