Το οικονομικό σκάνδαλο με την εξαγορά του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από ανώνυμη εταιρεία αποτελεί πρωτοφανές ανοσιούργημα, καθώς ανοίγει το δρόμο όχι μόνο στην ιδιωτικοποίηση της μέχρι πρότινος Δημόσιας Υγείας, αλλά και στην κατάρρευση της εθνικής οικονομίας.
Προς πληροφόρηση των αναγνωστών σχετικά με το σκάνδαλο στο εν λόγω νοσοκομείο, το οποίο παρουσιάζει ομοιότητες με την παραγραφή χρεών του Μεγάρου Μουσικής, είναι αναγκαία η αναφορά στην πιο συνηθισμένη επιχειρηματική απάτη, η οποία στις πολιτισμένες χώρες της Δύσης αντιμετωπίζεται με την ισχύουσα νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρείται η πτώχευση μιας υπερχρεωμένης εταιρείας και η λειτουργία της στο ίδιο αντικείμενο και τοποθεσία, αλλά με «νέα ιδιοκτησία». Φυσικά, πίσω από τη νέα ιδιοκτησία κρύβονται τα ίδια συμφέροντα, μόνο που πλέον η εταιρεία δεν έχει χρέη και το εξοντωτικό κόστος επιβαρύνει το δημόσιο, τους ιδιώτες πιστωτές και κυρίως τους εργαζομένους.
Γι’ αυτό το λόγο, οι νομοθέτες των δυτικών κρατών έχουν προβλέψει τον ορισμό « της διάδοχης επιχείρησης», σύμφωνα με τον οποίο η νέα επιχείρηση θεωρείται από τη δικαιοσύνη ως «διάδοχη» και άρα υποχρεωμένη να αναλάβει τα χρέη και τα βάρη της προηγούμενης επιχείρησης. Πρόκειται για νομοθεσία που ισχύει και στην Ελλάδα και την οποία επιχείρησε με ύπουλες μεθοδεύσεις ο Βορίδης πριν λίγες μέρες να παρακάμψει.
Πιο συγκεκριμένα, πέρασε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων η οποία προβλέπει ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις. Με άλλα λόγια ο Υπουργός έδωσε το ελεύθερο για την εξαγορά από ανώνυμη εταιρεία όχι μόνο του κτηρίου, αλλά και του ονόματος και της άδειας λειτουργίας του νοσοκομείου.
Πρόκειται για θρασύτατη απάτη απέναντι στο δημόσιο συμφέρον, τη δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους. Οι Σαμαράς, Βορίδης, αλλά και Γεωργιάδης, Λοβέρδος και όσοι έχουν περάσει από τη διοίκηση του Ε.Σ.Υ. φρόντισαν να ανοίξει ο δρόμος για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας. Και όσον αφορά την «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.», πρόκειται για εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς, η οποία ξεκίνησε ως Κτηματική Τουριστική και Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και κατέληξε ως Νοσηλευτική να αγοράσει την τελευταία στιγμή σε πλειστηριασμό το «Ερρίκος Ντυνάν» για 115.000.000 ευρώ! Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου έλαβε χώρα στο γραφείο του συμβολαιογράφου, ο οποίος είχε συντάξει και το καταστατικό της συγκεκριμένης εταιρείας(7017/8.9.2005).
Το νοσοκομείο έθεσε σε πλειστηριασμό η τράπεζα Πειραιώς λόγω αδυναμίας αποπληρωμής δανείου 95.000.000 ευρώ και το εξαγόρασε η ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ χωρίς να έχει δοθεί μέχρι τώρα κάποια εγγύηση σχετικά με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και των μισθών των 1040 εργαζομένων σε αυτό το νοσοκομείο. Μάλιστα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν καν λάβει μισθούς προηγούμενων ετών.
Καταλήγοντας, το συγκεκριμένο γεγονός αφήνει ελεύθερο το πεδίο σε τοκογλύφους και αρπακτικά για την εξαγορά σε εξευτελιστικές τιμές τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών επιχειρήσεων, χωρίς μάλιστα πρόσθετα χρέη και επιβαρύνσεις. Άλλη μια ένδειξη ότι σε αυτή τη χώρα εξουσία και δύναμη έχουν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι και σε καμιά περίπτωση οι Έλληνες πολίτες.
Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prwtofanes-skandalo-sto-errikos-ntunan-anoigei-to-dromo-sth-dialush-ths-ell#ixzz3F102jHzu