Είναι πραγματικά παράδοξη η στάση της κοινής γνώμης και των διεθνών οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσον αφορά τις ανισότητες που υφίστανται οι Εβραίοι Αιθίοπες πολίτες στο Ισραήλ.. Aυτή τη φορά όσον αφορά το καθεστώς αιμοδοσίας, καθώς αυτό το «ιδιαίτερο είδος Εβραιο-Αιθιοπικού αίματος» δεν χορηγείται ποτέ σε Εβραίους πολίτες.
Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει η βουλευτής της Κνεσέτ (Βουλή του Ισραήλ) Phina Tamano – Shata του κόμματος Yesh Atid, η οποία ενώ προσπάθησε να δώσει αίμα σε κεντρικό νοσοκομείο του Ισραήλ, το αίτημά της απορρίφθηκε, καθώς οι αρμόδιοι την πληροφόρησαν πως όσοι Αιθίοπες δίνουν αίμα, αυτό αποθηκεύεται και δεν χρησιμοποιείται ποτέ. Η ίδια η βουλευτής μάλιστα τόνισε ότι πρόκειται για «μια ακόμη απόδειξη ότι ίσα δικαιώματα για τους Αιθίοπες στο Ισραήλ είναι ένα ωραίο σύνθημα που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινότητα Αιθιόπων Εβραίων του Ισραήλ μετρά περίπου 100.000, με τον αριθμό συνεχώς να μειώνεται λόγω των διακρίσεων που υφίσταται οι Αιθίοπες, κυρίως στην εκπαίδευση και τη στέγαση. Είναι λοιπόν εξαιρετικά υποκριτική η στάση των διεθνών οργανισμών αλλά και αρμοδίων προσώπων για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να εθελοτυφλούν απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αποκλειστικά τα ευρωπαϊκά έθνη αποτελούν τον στόχο σκληρής κριτικής όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών. Τη στιγμή που ΗΠΑ και Αυστραλία ασκούν σκληρή μετανασταστευτική πολιτική, που το Ισραήλ «η μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής» καταπατεί συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα και που σε χώρες του αραβικού κόσμου δεν έχουν κατοχυρωθεί αυτονόητες ελευθερίες, η μονομερής κριτική απέναντι στους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου καταντά γελοία και άνευ περιεχομένου.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/monomerhs-kritikh-gia-ton-lao-ths-ghraia-hpeirou#ixzz3dWD5cPl5