Η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια μίλησε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση και τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.
Συνοπτικά η Συναγωνίστρια ανέφερε: Άλλο ένα επείγον – κατ’ επείγον νομοσχέδιο. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το πρωί είχαμε τη σύγκλιση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την εξέταση του παρόντος νομοσχεδίου και λίγες ώρες μετά, καλείτε την Ολομέλεια για το ίδιο ζήτημα. Εσείς δεν ήσασταν αυτοί (σαν αντιπολίτευση), οι οποίοι κατηγορούσατε τους προκατόχους σας για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, πιεστικούς χρόνους, αλλεπάλληλες συνεδριάσεις. Τελικά, έχω την αίσθηση ότι έχετε ξεπεράσει κατά πολύ την συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ εις ό,τι αφορά τις fast track διαδικασίες των μνημονιακών απαιτήσεων…
Έχει καταστεί σαφές ότι θέλετε να ψηφιστούν και αυτά τα προαπαιτούμενα κατ’ εντολή των δανειστών, αλλά γιατί τόση πρεμούρα; Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τα νέα προαπαιτούμενα με τα οποία: τσακίζεται ο πρωτογενής τομέας, αφού καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για το πετρέλαιο των αγροτών. Οι συντάξεις όσων δεν πρόλαβαν να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31 Αυγούστου συμπιέζονται και επί πλέον υπάρχει ένα τρανταχτό σκάνδαλο σε αυτόν τον Νόμο! Προσφέρετε ένα δώρο προς τους Μετόχους του Μεγάρου Μουσικής! Για το οποίο θα αναφερθώ στη συνέχεια.
Για το θέμα της ενεργειακής απόδοσης, είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Οδηγία για την ενσωμάτωση της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων και την εξοικονόμηση ενέργειας στην ελληνική νομοθεσία, επιχειρεί να δημιουργήσει και στην Ελλάδα μια αγορά αρκετών δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Οι κερδισμένοι της αγοράς αυτής θα είναι οι πολυεθνικές εταιρείες, κυρίως γερμανικών συμφερόντων.
Μπαίνει φραγμός στην πραγματική ανάπτυξη της Εθνικής μας οικονομίας. Επιπροσθέτως τίθεται και ζήτημα Εθνικής κυριαρχίας, αφού οι διατάξεις αυτές υποτάσσουν την ενεργειακή πολιτική της χώρας μας στις απαιτήσεις των δανειστών. Έχετε παραλείψει όμως ορισμένα θέματα. Ενδεικτικά, στην εξοικονόμηση ενέργειας κατ’ έτος εξαιρούνται οι μεταφορές. Αποτελούν όμως ένα σημαντικό ποσοστό επί της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας. Χρήσιμο θα ήταν να μαθαίναμε τον λόγο εξαίρεσής τους.
Η συμπερίληψη μέτρων ενεργειακής απόδοσης στα νοικοκυριά που πλήττονται από την ενεργειακή ένδεια και στην κοινωνική κατοικία θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό, αλλά και πάλι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση για τον τρόπο υλοποίησης και το τι θα περιλαμβάνουν. Ιδρύεται το Ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης. Αποτελεί συνέχεια του Πράσινου Ταμείου. Κανένας μας δεν κατάλαβε γιατί ιδρύεται ένας ακόμη δημόσιος φορέας από τη στιγμή που υπάρχει το Πράσινο Ταμείο έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο. Υπάρχουν οι δομές, το περιεχόμενο, το ΔΣ. Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος;
Η περιουσία του Πράσινου Ταμείου έχει λεηλατηθεί δύο φορές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κατέληξε τελικά να είναι η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Τα χρήματα που θα δοθούν στον νέο αυτό φορέα μήπως μακροπρόθεσμα -ή και γιατί όχι μεσοπρόθεσμα- χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του επαχθούς χρέους της Ελλάδας; Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, κ. Σηφάκης αναφερόμενος στο Ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης είπε ότι θα έχει “θετική συμβολή στη μείωση της γάγγραινας της ανεργίας’’. Ένας και μόνο φορέας δεν θα κάνει τη διαφορά. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να συνεχίσετε τις κακές πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι στόχοι που θέτει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης αποβλήτων (ΕΣΔΑ) θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε μάλλον αισιόδοξους.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κ. Τατούλης, αναφερόμενος στη ρύθμιση για τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) είπε πως “η ρύθμιση αυτή αποτελεί ωμή παρέμβαση σε βάρος των Περιφερειών, επιχειρώντας να ελέγξει και να κηδεμονεύσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων’’. Αντίστοιχα, ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής αναφέροντας ότι αυτή η ρύθμιση “υποβαθμίζει το ρόλο της Αυτοδιοίκησης έναντι της κεντρικής εξουσίας σε ένα κρίσιμο ζήτημα’’.
Και όλα αυτά ενώ η Κομισιόν μας περνάει από Ιερά Εξέταση σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαχείριση των αποβλήτων και των αστικών λυμάτων. Και για να μην ξεχνάμε, έχουμε παραπεμφθεί ήδη δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, το οποίο έχει ως άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, την αξιοποίηση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
· Καμία επιχειρηματική αξιοποίηση / ιδιωτικοποίηση στην διαχείριση των απορριμμάτων.
· Δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με κοινωνικό έλεγχο.
Με γνώμονα την εμπειρία και γνώση του όλου διαχρονικού προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων κρίνεται απολύτως αναγκαία η εφαρμογή κατά προτεραιότητα της ιεράρχησης των δράσεων και των εργασιών διαχείρισης, σύμφωνα με την αντεστραμμένη πυραμίδα προτεραιοτήτων της Ε.Ε.
Την ώρα λοιπόν που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταρρέουν, οι οικογένειες λιμοκτονούν και οι Έλληνες δεν μπορούν να σηκώνουν στους ώμους τους το βάρος της οικονομικής και γενικότερης κρίσης, κάνετε ένα πολύ ωραίο και γενναιόδωρο δώρο στο Μέγαρο Μουσικής.
Ποιο είναι αυτό; Η απαλλαγή προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τα χρέη του προς το Δημόσιο. Τι σημαίνει αυτό; Πρακτικά σημαίνει τη διαγραφή των χρεών του. Επιβεβαιώνετε για ακόμη μια φορά τα προνόμια και τις διευκολύνσεις που παρέχει το ελληνικό κράτος σε μεγαλοεπιχειρηματίες και υπερχρεωμένους ‘’βαρόνους’’. Άλλωστε το Μέγαρο Μουσικής όλοι γνωρίζουμε που ανήκει και μαζί με τους ομίλους ΔΟΛ και Πήγασος, αποτελούν τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος.
Να θυμίσω μερικούς τίτλους του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς για το επίμαχο θέμα:
· Τα «θαλασσοδάνεια» του Μεγάρου Μουσικής με εγγυητές…τους φορολογούμενους – Το «σκάνδαλο» δεν έχει τέλος!
· Παράταση ζωής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ
Να δούμε λίγο τα μεγέθη: Το Μέγαρο έχει συνάψει 3 δάνεια συνολικού ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα (1) με την Εθνική Τράπεζα, ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ. Δύο (2) με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 78.857.936 και 55.419.314 ευρώ αντιστοίχως. Τα χρέη του φτάνουν τα 230 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ η κυβέρνηση πετσοκόβει τις συντάξεις, επιχορηγεί ετησίως την επιχείρηση με μεγάλα ποσά. Ο νόμος 3943/2011, δηλαδή ο νόμος Παπακωνσταντίνου “έσωσε” πρώτη φορά το μέγαρο. Με ποιόν τρόπο; Το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ήταν ο εγγυητής των δανείων κλήθηκε να αποπληρώσει το χρέος του και να αναλάβει όλες τις οφειλές του λόγω οικονομικής αδυναμίας και προβλημάτων.
Το 2014, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε τροπολογία αντίστοιχη με την σημερινή. Τότε την είχαν καταψηφίσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ‘’αποδεικνύει ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων για το Μέγαρο και αδιαφανείς είναι και έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε οριακό σημείο’’. Αλήθεια, τι ακριβώς άλλαξε από τότε μέχρι τον Μάιο του 2015 που φέρατε την αντίστοιχη τροπολογία; Δηλαδή, η συγκεκριμένη διάταξη έρχεται και ξαναέρχεται προς ψήφιση ανεξαρτήτως της κυβέρνησης. Αποδεικνύει την παθογένεια του συστήματος, αλλά και τη διαφθορά που επικρατεί.
Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε την τροπολογία εκείνη και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα. Το κράτος πρέπει για μια φορά να αναλάβει το χρέος του απέναντι στους πολίτες και όχι να ευνοεί το κεφάλαιο και να μεροληπτεί υπέρ των καπιταλιστών!
Υπάρχουν ηθικά ζητήματα πλέον. Σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας για έναν ολόκληρο λαό, ‘’φεσώνετε’’ τους φορολογούμενους έτσι ώστε να καλύψετε το έλλειμμα του Δημοσίου και να είστε τα καλά παιδιά απέναντι στους δανειστές. Οι περισσότεροι κάνετε ότι δεν βλέπετε αυτό το σκάνδαλο και τα μέσα της διαπλοκής τηρούν ‘’omerta’’ επί του ζητήματος.
Εύλογο είναι το ερώτημα: Γιατί δεν έγινε ποτέ οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για το που πήγαν τα 230 εκατομμύρια ευρώ; Έχει δοθεί η εξής απάντηση: Δεν έχει διενεργηθεί έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων με το αιτιολογικό πως δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ελεγχόμενων από αυτή φορέων για την επιλογή του δείγματος, καθόσον δεν τηρούσε τις ορισθείσες από την Επιτροπή Συντονισμού Ελέγχων προϋποθέσεις. Σας καλύπτει αυτή η απάντηση; Εμάς όχι.
Πριν προχωρήσετε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εν λόγω επιχείρηση μήπως θα έπρεπε να έχετε ξεδιαλύνει αυτό το θολό τοπίο; Προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κρατικοποίηση του Μεγάρου και μάλιστα λέγατε: ‘’Με κυβέρνηση της Αριστεράς, το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής ως δημόσιου φορέα πολιτισμού».
Με αυτή την τροπολογία διαιωνίζετε μια άρρωστη κατάσταση. Δεν προσφέρετε λύση παρά μόνο ένα ακόμη ημίμετρο, προς ικανοποίηση των ολιγαρχών και σίγουρα όχι του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού, του συνταξιούχου, του ανέργου.
Έτσι λοιπόν κι εσείς οι βολεμένοι του συστήματος, ακολουθείτε πιστά τα βήματα των προκατόχων σας, εκμεταλλεύεστε τους πόρους και τον πλούτο της πατρίδας μας και δίνετε τις ευλογίες σας σε προβληματικές καταστάσεις ως άλλη μια διεφθαρμένη ηγεσία του τόπου μας.
Δεν μένει παρά να δούμε άλλη μια επιβάρυνση στην τσέπη του Έλληνα πολίτη, μετά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΗΕ), το χαράτσι στη ΔΕΗ, τον ΕΝΦΙΑ, να δούμε ένα τέλος ενεργειακής αναβάθμισης και ένα τέλος προς σωτηρία του Μεγάρου Μουσικής.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-h-mnhmoniakh-kubernhsh-den-prosferei-luseis-alla-dhmiourgei#ixzz3qY3yMeAI