«Η φτώχεια θέλει καλοπέραση». Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να δει κάποιος την ανισότητα ανάμεσα στα ποσοστά τηλεθέασης στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Τσίπρα και του Λεβέντη.
Η συνέντευξη του Τσίπρα ήταν μια τραγωδία, όχι μόνο από πλευράς περιεχομένου αλλά και από ποσοστά τηλεθέασης, καθώς αυτά συγκέντρωσαν μερίδιο μόλις 10,4% από την «πίτα» τηλεθέασης της συγκεκριμένης τηλεοπτικής περιόδου. Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε ότι το πιο καλό ποσοστό (22,5) το επέτυχε στους άνδρες και τις γυναίκες άνω των 55 ετών, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε πόση «θραύση» έκανε ο Τσίπρας στους χώρους της νεολαίας, η οποία αρνήθηκε έστω και να παρακολουθήσει την ακατάσχετη ψευδολογία του.
Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της Ένωσης Φραπέδων τα πήγε πολύ καλύτερα, με ένα μερίδιο τηλεθέασης διπλάσιο απ΄αυτό του Τσίπρα, το οποίο έφτασε στο 20,4%. Ας μην βιαστεί, όμως, ο οποιοσδήποτε να θεωρήσει ότι το υψηλό ποσοστό τηλεθέασης αντανακλάται και σε ανάλογη συμπάθεια του Ελληνικού Λαού προς το πρόσωπό του. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το γέλιο είναι απαραίτητο στην ζωή μας και η οποιαδήποτε τηλεοπτική παρουσία του Λεβέντη το εγγυάται. Μπορεί να μην έχει τον… αυθορμητισμό και την «γαϊδουριά» των περασμένων ετών, αλλά ακόμη και κάτω απ΄αυτό το σοβαροφανές ύφος του «ξερόλα» ο Λεβέντης εξακολουθεί να βγάζει γέλιο.
Όποιος είχε το κουράγιο να τον παρακολουθήσει στην συνέντευξη του στον Χατζηνικολάου, καταλαβαίνει ότι ο τύπος είναι εντελώς άσχετος στο να εκφράσει, έστω και στοιχειωδώς, μια σοβαρή πολιτική πρόταση. Ακόμη και τώρα, που με σκανδαλώδη και προκλητικό τρόπο, τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» τον προωθούν ασύστολα, είναι ολοφάνερο ότι είναι αδύνατον να ξεφύγει από τα σύνδρομα του φραπέ και της πίτσας, τα οποία του καθιέρωσαν τα προφίλ στο παρελθόν. Η περίπτωση του αποτελεί τρανή απόδειξη της φαιδροποίησης της συστημικής πολιτικής σκηνής.
Και το γεγονός ότι γύρω από τον γραφικό αυτό τύπο επενδύουν τις ελπίδες τους οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους σημαίνει πολλά για την ψυχολογία τους. Το υψηλό ποσοστό τηλεθέασης του Λεβέντη σημαίνει την ανάγκη ψυχαγωγίας των Ελλήνων μέσα στην λαίλαπα του Μνημονίου. Συν τοις άλλοις, όμως, διαπίστωσαν την επιβεβαίωση της θεωρίας ότι οι φελλοί εκτός από την θάλασσα μπορούν να επιπλέουν και στην πολιτική…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/baterlw-h-thletheash-ths-sunenteujhs-tsipra.-ton-perase-mechri-kai-o-lebent#ixzz3tpx0vnzM