Πρόσφατα ήρθε στην προσοχή μας μια ανακοίνωση για μια σημαντική εκδήλωση μνήμης για τον ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά υπό την αιγίδα του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη. Κανονικά βέβαια η ομιλία αυτή έπρεπε να γίνει στο σπίτι του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην Κηφισιά, αλλά αυτό το σπίτι είναι ερείπιο και μη ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το σωματείο “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ” που ήταν το επιχειρησιακό όνομα που είχε χρησιμοποιήσει ο Παύλος Μελάς όταν την νύχτα της 27ης με 28ης Αυγούστου 1904 με ένοπλο σώμα 35 ανδρών που το αποτελούσαν Μακεδόνες, Μανιάτες και Κρητικοί διέβη τα τότε ελληνοοθωμανικά σύνορα και εισήλθε στα εδάφη της σκλαβωμένης Μακεδονίας, κοντά στο Όστροβο (την σημερινή Άρνισσα) για να βοηθήσει τους καταπιεσμένους και εξοντωμένους Έλληνες. Ο Παύλος Μελάς ήταν Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Με δράση στον πόλεμο του 1897 ο Μελάς οργανώθηκε από τους πρώτους στο Μακεδονικό Κομιτάτο που ήταν μια μυστική οργάνωση με σκοπό την ένοπλη προστασία των Ελληνικών πληθυσμών από τους Βούλγαρους εξαρχικούς, δηλαδή τον δούρειο ίππο του ρωσικού πανσλαβισμού στην τότε τουρκοκρατούμενη Βαλκανική και τους Τούρκους στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία. Ο Παύλος Μελάς ήταν η ψυχή του αγώνα για την διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας από τους Βούλγαρους και τους Τούρκους.
Καταδοθείς πρωτίστως από Βούλγαρους εξαρχικούς κυκλώθηκε με τους άνδρες του από απόσπασμα του Οθωμανικού στρατού και κατέληξε από τα τραύματά του την 13η Οκτωβρίου 1904. Ο πρωτεργάτης του μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς έπεσε στο καθήκον σε συμπλοκή στο χωριό Στάτιστα, το σημερινό χωριό Μελάς, της Μακεδονίας. Ο θάνατός του ενέπνευσε πολλούς Έλληνες και το κίνημα για ενεργή συμμετοχή στον Μακεδονικό Αγώνα γιγαντώθηκε τα επόμενα χρόνια κατορθώνοντας να επικρατήσει στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών.
Όμως με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε στην σχετική πρόσκληση ότι για την παραπάνω εκδήλωση ο καλεσμένος ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Βερέμης, ο πλέον ακατάλληλος να μπορεί να μιλάει για την Ελληνική Ιστορία και τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους για την απελευθέρωση του από πάμπολλους δυνάστες.
Υπενθυμίζουμε μερικά από τα έργα και τις ημέρες του Θανάση Βερέμη: οπαδός-συνεργάτης της Ρεπούση και ένθερμος υποστηρικτής του κατάπτυστου βιβλίου “Ιστορίας” της Έκτης Δημοτικού το οποίο ο ελληνικός λαός αξίωσε και πέτυχε να αποσυρθεί, βασικός συντελεστής της ρυπαρής σειράς του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τίτλο “Γνωρίζοντας την ιστορία μας: 1821” όπου μαζί με τον διαβόητο Τατσόπουλο και με την απλόχερη συνδρομή Τούρκων ιστορικών προσπάθησαν να παραχαράξουν την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και να απαξιώσουν τους Ήρωες της Επανάστασης. Ένα χαρακτηριστικό σημείο της απίστευτης σειράς του ΣΚΑΙ που προκαλεί γέλιο και στον κάθε πικραμένο ήταν η απόπειρα προπαγάνδας υπέρ της Τουρκίας να μας πείσουν ότι το καθεστώς της αβάσταχτης φορολογίας, της κοινωνικής αδικίας και του παιδομαζώματος ήταν δεκτά από τους Έλληνες με ευχαρίστηση και ότι η συνύπαρξη με του Τούρκους ήταν φυσιολογική και ειρηνική. Επίσης η κύρια αίτια που οδήγησε στην Επανάσταση (και όχι στην Εθνεγερσία) ήταν κάποιοι οπλαρχηγοί, όπως για παράδειγμα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που το έκαναν για δικό τους προσωπικό συμφέρον και απλώς οι “φίλοι” Οθωμανοί-Τούρκοι υπέστησαν αδίκως τις συνέπειες.
Είναι βασικό στέλεχος του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής – ΕΛΙΑΜΕΠ που μόνο τα Ελληνικά συμφέροντα δεν υποστηρίζει από τις αναλύσεις και τα κείμενα του αφού σκοπός του είναι η ηθική και ψυχολογική, καταρχήν, καθώς και υλική και εδαφική στη συνέχεια συρρίκνωση του Ελληνικού Έθνους. Συμπερασματικά ο Βερέμης επιδεικνύει περισσό και κατακριτέο θράσος να θέλει να μιλήσει και για τον Παύλο Μελά.
Το 1886 ο Παύλος Μελάς εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός το 1891. Προτρέπουμε στο σωματείο “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ” να σεβαστεί την μνήμη του Παύλου Μελά και να ακυρώσει την πρόσκληση του Θανάση Βερέμη που κατάφορα προσβάλει αυτή τη σεβαστή εκδήλωση. Παράλληλα, να καλέσει έναν Εύελπι της τετάρτης τάξεως να μιλήσει και να τιμήσει την μνήμη του Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού Παύλου Μελά.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ti-na-pei-gia-ton-paulo-mela-o-arnhths-ths-fuletikhs-sunecheias-twn-ellhnwn#ixzz4MERikUzF