Η πολιτική ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου επικεντρώνεται στην ενίσχυση της εργατικότητας των Βρετανών πολιτών με την ευκαιρία της υποτίμησης της στερλίνας
Στον ειδησεογραφικό τόπο της βρετανικής εφημερίδας “The Telegraph” της 6ης Ιανουαρίου 2017 γνωστοποιείται η ευθύς παραδοχή της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England) ότι οι εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις της για την βρετανική οικονομία σχετικά με την υπερψήφιση του Brexit δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Θυμίζουμε ότι οι προειδοποιήσεις κατά του Brexit έρχονταν από το στρατόπεδο της αντίπαλης νεοφιλελεύθερης πεποίθησης του Bremain και συνίστατο από εκφοβιστικές τάσεις πολιτικής πίεσης όπως κινδύνους εξαΰλωσης της κτηματαγοράς, ανεξέλεγκτης ανεργίας, κατάρρευσης του βιοτικού επιπέδου, καταστροφή του συστήματος υγείας, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, εκτίναξη του πληθωρισμού και γενικότερα μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Δηλαδή ότι ισχύει σήμερα στην Ελλάδα του ευρώ θα ερχόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο έκτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναλυτικά ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μάρκ Κάρνευ (Mark Carney) είχε προβλέψει ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέξει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα επέλθει μια τεράστια οικονομική ύφεση για τους βρετανούς πολίτες.
Αντιθέτως όπως σήμερα αποδεικνύεται και από τον σχετικό διαδικτυακό τόπο του Trading Economics ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Consumer Confidence Index) καλυτέρεψε για τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικές ανησυχίες των βρετανών πολιτών για τους επόμενους δώδεκα (12) μήνες μειώθηκαν και η διάθεση για αγορές αγαθών υψηλής αξίας αυξήθηκε αισθητά. Επιπροσθέτως αποδεδειγμένα οι παγκόσμιες αγορές παρέμειναν αρκετά γαλήνιες σχετικά με την οικονομία του Ηνωμένου Βασίλειου και η μόνη αισθητή αλλαγή ήταν η υποτίμηση της αγγλικής λίρας.
Με αποτέλεσμα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας Άντυ Χάλντειν (Andy Haldane) να δηλώνει ότι σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του Δεκεμβρίου 2016, η Βρετανία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία όλων των προηγμένων χωρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο χρηματιστηριακός δείκτης FTSE100 (Financial Times Stock Exchange 100 Index) είναι σε συνεχή άνοδο έχοντας κλείσει έξι φορές συνεχόμενα σε επίπεδα ρεκόρ το όποιο αποτελεί το μεγαλύτερο σερί μέσα στα προηγούμενα είκοσι χρόνια.
Εκτός από την αποδεδειγμένη επενδυτική εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η οικονομία του Ηνωμένου Βασίλειο από την διεθνή χρηματοπιστωτική κοινότητα, υπάρχουν και άλλα δύο τουλάχιστον σημεία που θωρακίζουν την βρετανική οικονομία.
Το πρώτο προϋπήρχε και θα φυλάσσεται ευλαβικά από κάθε βρετανική κυβέρνηση. Είναι η ύπαρξη ενός σωστού πανεπιστημιακού τομέα, με προσανατολισμό στην αγορά εργασίας και με έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και με πλήρη έλεγχο των κτιριακών υποδομών και της διακίνησης προσωπικού, φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών προσώπων.
Το δεύτερο σημείο δημιουργήθηκε από το Brexit και ήταν η υποτίμηση της αγγλικής λίρας σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα για τους όρους του παγκόσμιου εμπορικού τομέα. Δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο αντάλλαξε άυλη χρηματοπιστωτική δύναμη για να δώσει έμφαση στην δημιουργικότητα των βρετανών εργαζομένων.
Σήμερα στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε μια εποχή που θα πρέπει να πάρουμε ως Έλληνες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας. Και από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν όλη την ζωή μας είναι το οικονομικό πεδίο. Είναι καιρός να σταματήσουμε να ενισχύουμε όλες αυτές τις νεοφιλελεύθερες αριστερο-κομμουνιστικές πεποιθήσεις που καταστρέφουν και απομυζούν την ευημερία και την ασφάλεια των Ελλήνων, όπως όλα τα κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου.
Μόνο με μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή θα μπορέσουμε να χαράξουμε οικονομικές πολιτικές και να συνάψουμε χρηματοπιστωτικές συμμαχίες που θα ξαναφέρουν την ευημερία και την ανάπτυξη σε εμάς τους Έλληνες στην Πατρίδα μας την Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oikonomikh-anaptujh-fernei-to-brexit-sto-hnwmeno-basileio#ixzz4W1YABDpZ