Πρώτα στέρεψαν τα αναθέματα και οι αφορισμοί, αργότερα στέρεψαν οι παλικαρισμοί και τέλος στέρεψαν οι φτηνές δικαιολογίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατάντησε στο σημείο να δηλώνει «έκπληκτος» για την τροπή της αξιολόγησης και για τις επιπτώσεις που έχει η καθυστέρηση της, άλλοτε κατηγορώντας τους θεσμούς, άλλοτε τα ΜΜΕ που κινδυνολογούν, άλλοτε τα μνημονιακά συνεταιράκια του συνταγματικού τόξου που αντί να συνδράμουν στην ολοκληρωτική υποχώρηση έναντι των παράλογων αιτιάσεων των δανειστών, κατηγορούν την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς.
Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η νέα μόδα της πολιτικής επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έμπειροι πολιτικοί, μάλιστα πολλοί εξ αυτών προερχόμενοι από το παλιό κατεστημένο εξαιτίας της μακρόχρονης θητείας τους σε κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις και ανέτοιμοι να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις των δανειστών, τουλάχιστον σε διπλωματικό επίπεδο σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία.
Το παράδειγμα του Δραγασάκη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν τους ως άνω χειρισμούς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, γνωστός επίσης για τη συμμετοχή του στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα του 1989 από το πόστο του Υπουργού Οικονομικών, προέβη σε δηλώσεις που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν την μακρόχρονη σταδιοδρομία του στα κοινοβουλευτικά δρώμενα, δηλώσεις που έρχονται σε σύγκρουση με τις άξιες τις οποίες υποτίθεται ότι υπηρετεί το κόμμα στο οποίο ανήκει σήμερα (ήταν μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ στο παρελθόν).
Σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα ο Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι ουδεμία περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη υπάρχει, ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου μνημονίου δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν θα εξετάσουμε επί του παρόντος τη φερεγγυότητα του ιδίου ή του κόμματος του ούτε θα υπενθυμίσουμε τι απέγιναν οι εξαγγελίες για την τήρηση των περίφημων «κόκκινων γραμμών», απλά θα πούμε ότι αυτά που οι συριζαίοι καταγγέλλουν ως αδύνατα να συμβούν είναι κατά κανόνα αυτά που εν ευθέτω χρόνω συμβαίνουν πρώτα.
Γνωρίζοντας πολύ καλά αυτόν τον κανόνα και για να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες ο Δραγασάκης σπεύδει να κατηγορήσει τους θεσμούς ή άλλους παράγοντες που ενδέχεται να προβούν σε «απρόβλεπτες» κινήσεις, με εξίσου απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα.
Εν ολίγοις, ο Δραγασάκης παριστάνει τον βέβαιο για ένα θέμα, ύστερα αμφισβητεί τον εαυτό του και εν τέλει ό,τι κατηγορεί αυτούς που υπηρετεί με τα μνημόνια αφού ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον θα έχει βγει από το κάδρο των ευθυνών μαζί με το κόμμα του, αφού πάλι θα φταίνε «άλλοι». Εμείς γνωρίζουμε από τη δική μας μεριά ότι και νέο μνημόνιο θα επιβληθεί, ανεξαρτήτως ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ή όχι και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη έχει συζητηθεί κι ενδέχεται να υλοποιηθεί, εφόσον το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται αμφίβολο.
Εάν κάποιοι αισθάνονται ασφαλείς με το να παριστάνουν τους μαθητευόμενους της πολιτικής, ας μην έχουν το θράσος τουλάχιστον να εγγυώνται ότι είναι κυβέρνηση με πλάνο πλήρους θητείας και με πρόγραμμα που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης, όταν για τα δικά τους λάθη και την ξεκάθαρα υποτακτική τους στάση παριστάνουν τους συμβιβασμένους ή τους εκβιασμένους.
Α. Μ.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-palaiokommatikoi-tou-suriza-kai-oi-mathhteuomenoi-ths-politikhs#ixzz4biV4DXFT