Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι λουφαδόροι πολιτικάντηδες και η θητεία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής

Οι λουφαδόροι πολιτικάντηδες και η θητεία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής

Με φόντο την ένταση στα ελληνοτουρκικά και την αιχμαλωσία των Ελλήνων Στρατιωτικών η εφημερίδα «Δημοκρατία» περιέλαβε στις σελίδες της ένα εξαιρετικώς ενδιαφέρον αφιέρωμα στην θητεία των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, όπου φαίνεται ξεκάθαρα για άλλη μια φορά αυτό το «πλην Χρυσής Αυγής» που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Ξεκινώντας από την κυβέρνηση, έχουμε το πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε θητεία στα «σύνορα της… Μεσογείων», χρησιμοποιώντας ως «βύσμα έναν γνωστό πασόκο», το οποίο «βύσμα» χρησιμοποίησε… δις για να μην μετακινηθεί ποτέ από το Πεντάγωνο και την διοίκηση του ΓΕΝ.

Στο ίδιο μέρος (αλλά στην μοίρα ΓΕΑ) υπηρέτησε την θητεία του και ο «πολέμαρχος» – «μακεδονομάχος», Υπουργός Εθνικής Αμύνης και πρόεδρος των κυβερνητικών εταίρων, ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ερχόμενοι στην… μάχιμη αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπηρέτησε 12 μήνες ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Μάλιστα υπηρέτησε υπό τον Θεολόγο Συμεωνίδη, σήμερα διευθυντή του γραφείου του Καμμένου), ο οποίος τότε είχε πετάξει με το F-16 μαζί με τον τότε πρωθυπουργό και πατέρα του Κυριάκου, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», πολλοί τότε στην Αγχίαλο «απλώς… άκουσαν ότι υπηρέτησε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της θητείας του ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός προφανώς και… δεν είχε σχέση με όλα τα παραπάνω.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η επί 42 μήνες θητεία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, την οποία περιγράφει αδρά, αν και με σημαντικές ανακρίβειες, η εφημερίδα συνοδεύοντάς την με την ακόλουθη φωτογραφία.

Στο άρθρο που ακολουθεί, η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάταξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών σε ηλικία 20 ετών, τις διώξεις από το αντεθνικό καθεστώς Καραμανλή και αποστράτευσή του το 1980, λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Χρυσή Αυγή».

Το δημοσίευμα της εφημερίδος “δημοκρατία”:

Σας παραθέτουμε σχετικό άρθρο της εφημερίδος «Χρυσή Αυγή» για το ζήτημα:

Ο πολιτικός Αρχηγός με την μεγαλύτερη (και περιπετειώδη) Στρατιωτική Θητεία

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις. Και είχε μια θητεία τουλάχιστον επεισοδιακή, την οποία ξεκίνησε ως δόκιμος αξιωματικός και την τελείωσε ως απλός στρατιώτης λόγω φυλάκισης και καθαίρεσής του.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 1977 σε ηλικία 20 ετών «έκοψε» την αναβολή του και κατατάχθηκε ως κομάντο στις Ειδικές Δυνάμεις, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπηρέτησα στην διάρκεια της θητείας μου στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, που είναι οπωσδήποτε μονάδα προφυλακής και επίσης στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στην Λέσβο, όπου από το στρατόπεδο μας βλέπαμε κάθε βράδυ τα φώτα στο σκλαβωμένο Αϊβαλί. Ακόμη υπηρέτησα στο 567 Τάγμα Πεζικού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και μάλιστα σε φυλάκιο της γραμμής Μεταξά σε υψόμετρο 1200 μέτρων, που απείχε από το χαντάκι των ελληνοβουλγαρικών συνόρων 50 μέτρα».

Οι περιπέτειες που αναφέραμε στην αρχή όμως, έδωσαν παράταση στη θητεία του Νικόλαου Μιχαλολιάκου, ο οποίος υπηρέτησε συνολικά 42 μήνες! Ξεκίνησε ως δόκιμος αξιωματικός και πήρε απολυτήριο ως απλός στρατιώτης, αφού στο μεταξύ καθαιρέθηκε. Μία κλοπή όπλων και εκρηκτικών από τη μονάδα που υπηρετούσε και η εμπλοκή του ονόματος του σε «εξτρεμιστική δεξιά οργάνωση» ήταν στιγμές που όπως γράφει ο ίδιος σημάδεψαν τη ζωή του.

Όχι αρνητικά όπως επισημαίνει: «Ενώ υπηρετούσα τη θητεία μου ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων (Καταδρομές) σε τάγματα προκάλυψης στα σύνορα, η αστική («καραμανλική») «δημοκρατία» με δίωξε και με καταδίωξε, λόγω των εθνικιστικών ιδεών μου, και τελικά με καθαίρεσε και με φυλάκισε, σαν μέλος «επαναστατικής εθνικιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που αποσκοπούσε στην κατάλυση της Δημοκρατίας»», έχει πει ο ίδιος.

Τελικά, το 1980 ο Ν. Μιχαλολιάκος απολύεται από Στρατιώτης και λίγους μήνες μετά εκδίδει το πρώτο τεύχος του περιοδικού «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Έκτοτε, συνεχίζει να υπηρετεί την Πατρίδα από αυτό το μετερίζι που δεν εγκατέλειψε ποτέ…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-loufadoroi-politikanthdes-kai-h-thhteia-tou-archhgou-ths-chrushs-aughs#ixzz5A7LYWBMi

Exit mobile version