Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αλβανοί αναγνωρίζουν την ύπαρξη Ελλήνων στην Κορυτσά και στα Τίρανα, αλλά το Ελληνικό (;) κράτος αδιαφορεί

Οι αλβανοί αναγνωρίζουν την ύπαρξη Ελλήνων στην Κορυτσά και στα Τίρανα, αλλά το Ελληνικό (;) κράτος αδιαφορεί

Μια είδηση, της οποίας η αξία και η σημασία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της δημοσιότητας που της δόθηκε, δείχνει το εύρος και την δυναμική του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σ’ όλη την σκλαβωμένη στους αλβανούς αυτήν επικράτεια.

Έτσι, λοιπόν, σε ημερήσια εφημερίδα διαβάζουμε ότι «εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων στην ελληνική γλώσσα προβάλλει εδώ και δύο εβδομάδες το τοπικό κανάλι της Κορυτσάς της κρατικής τηλεόρασης της Αλβανίας. Κάθε Κυριακή, στις 6:30 το απόγευμα και για μισή ώρα, η ελληνική μειονότητα της περιοχής ενημερώνεται για τις εξελίξεις στη μητρική της γλώσσα. Η ενημέρωση για την ειδησεογραφία στην ελληνική γλώσσα συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο του νέου νόμου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η ελληνική γλώσσα δεν είναι η πρώτη μέσω της οποίας παρέχεται ενημέρωση για την τρέχουσα ειδησεογραφία από την τηλεόραση, αφού εδώ και καιρό εκφωνούνται δελτία ειδήσεων στις γλώσσες των Ρομά και των Βλάχων».

Με δεδομένο μάλιστα, τόσο την δεδομένη Ελληνική εθνική καταγωγή όσο και την ανάλογη συνείδηση των (περισσοτέρων τουλάχιστον) Βλάχων που διαμένουν στην Αλβανία, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε τις προοπτικές που ανοίγονται για όλους τους Έλληνες που βρίσκονται στην μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο. Όταν μάλιστα, όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά λίγο παρακάτω, «εκπομπή στην ελληνική γλώσσα προβάλλεται κάθε μέρα για μισή ώρα εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια και στα Τίρανα από την κρατική τηλεόραση της χώρας», είναι ξεκάθαρο ότι Έλληνες βρίσκονται σ’ όλο το μήκος και το πλάτος του αλβανικού κράτους.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά Γιώργος Αλαμάνος υποστηρίζει ότι «θα ήταν δύσκολο για την αλβανική κυβέρνηση να αρνηθεί την εκφώνηση δελτίων ειδήσεων στην ελληνική γλώσσα. Μπορεί οι Αλβανοί να μην αναγνωρίζουν ότι η Κορυτσά είναι μειονοτική περιοχή, ωστόσο εκεί η ελληνική γλώσσα ομιλείται ευρέως, τόσο από όσους την θεωρούν μητρική τους γλώσσα όσο και από άτομα που έχουν ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα».

Θυμίζουμε ότι τόσο το κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα όσο και οι «δημοκράτες» συνεχιστές του δέχονται ότι στην αλβανική επικράτεια υπάρχουν Έλληνες μόνο σε 99 χωριά σε συγκεκριμένες περιοχές Αργυροκάστρου και Χιμάρας, «καταπίνοντας» εκατοντάδες άλλους Έλληνες Βορειοηπειρώτες τόσο στις περιοχές αυτές όσο και στην Κορυτσά, την Χιμάρα και αλλού, την στιγμή που εμμέσως πλην σαφώς οι αλβανοί δέχονται ότι Έλληνες βρίσκονται ακόμη και στην ίδια την πρωτεύουσα της Αλβανίας! Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο τότε δικτάτορας της Σοβιετικής Ένωσης Νικίτα Χρουστσόφ είχε ομολογήσει, κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Αλβανία, ότι στην Κορυτσά άκουγε να ομιλούνται μόνο Ελληνικά και αυτό εξόργισε πλήρως τον Ενβέρ Χότζα για λόγους οι οποίοι είναι κάτι παραπάνω από ευκολονόητοι.

Δυστυχώς, το Ελληνικό(;) κράτος ουδέποτε, εδώ και δεκαετίες, δεν έθεσε το θέμα της Βορείου Ηπείρου στην σωστή του βάση, ζητώντας την Εθνική αναγνώριση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου σ’ όλο το μήκος και πλάτος της εγκατάστασής τους. Αντιθέτως, κάθεται άπραγο να ακούει τις ανιστόρητες κραυγές των αλβανών περί  «Τσαμουριάς» και «Μεγάλης Αλβανίας», εγκαταλείποντας μόνο και αβοήθητο τον αλύτρωτο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-albanoi-emmesa-anagnwrizoun-thn-uparjh-ellhnwn-sthn-korutsa-akomh-kai-st#ixzz5BWTWhCXe

Exit mobile version