Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Αλβανία καταργεί το δελτίο ειδήσεων στα Ελληνικά στην Κορυτσά: Πλήρης αδράνεια του «συνταγματικού τόξου»

Η Αλβανία καταργεί το δελτίο ειδήσεων στα Ελληνικά στην Κορυτσά: Πλήρης αδράνεια του «συνταγματικού τόξου»

Ακολουθώντας την γνωστή λενινιστική τακτική του «ένα βήμα πίσω, δύο βήματα μπρος», οι αλβανοί εκμεταλλεύονται την πλήρη αδράνεια (ενοχής) των εκάστοτε κυβερνήσεων της Ελλάδας και προχωρούν τα ανθελληνικά τους σχέδια.

Πριν, λοιπόν, από δύο περίπου μήνες ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι υποδεχόταν στην Κορυτσά τον Νίκο Κοτζιά και συζητούσε μαζί του την πρόοδο των σχέσεων των δύο χωρών και την προώθηση των επιλύσεων των εκκρεμών θεμάτων. Τότε, ο Μπουσάτι είχε ομιλήσει για την κοινωνική σύμπνοια και συνύπαρξη των διαφορετικών κοινοτήτων στην πόλη. Είχε, μάλιστα, επικαλεστεί και την μετάδοση του δελτίου ειδήσεων στην Ελληνική γλώσσα, ως δείγμα σεβασμού των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Τι να υποθέσει, όμως, κανείς τώρα, που η Ελληνική γλώσσα καταργήθηκε από τις ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Κορυτσάς; Εκτός του ότι οι αλβανοί αρνούνται, με αυτόν τον τρόπο, την (αποδεδειγμένη) ύπαρξη πολυάριθμου πληθυσμού Ελλήνων στην Κορυτσά και τις γύρω περιοχές, επιβεβαιώνεται αυτό που από την αρχή είχε καταγγελθεί, ότι, δηλαδή, ο νόμος περί μειονοτήτων, τον οποίο προσφάτως ψήφισε η αλβανική Βουλή, δεν είναι παρά μια προσχηματική συγκάλυψη των πραγματικών προθέσεων του Έντι Ράμα.

Μετά τις παράνομες απαλλοτριώσεις Ελληνικών περιουσιών και την «ασυλία» στους Αλβανούς κακοποιούς που λυμαίνονται την Βόρειο Ήπειρο, η κυβέρνηση των Τιράνων αρχίζει την σταδιακή εφαρμογή σχεδίου εξάλειψης της Ελληνικής γλώσσας. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Κορυτσά είναι μόνο η αρχή. Πολλοί φοβούνται ότι η διδασκαλία των Ελληνικών στα μειονοτικά σχολεία θα είναι ο επόμενος στόχος.

Και βεβαίως, ο τελικός στόχος των αλβανών θα είναι τόσο η πλήρης εξαφάνιση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες όσο και η περαιτέρω τροφή στο περιβόητο «τσάμικο», στα πλαίσια των σχεδίων για «Μεγάλη Αλβανία». Την ίδια στιγμή, (και) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθεται εντελώς άπραγη, συνεχίζοντας την ενδοτική στάση των εντός του «Συνταγματικού τόξου» προκατόχων τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-albania-katargei-thn-metadosh-deltiou-eidhsewn-sta-ellhnika-sthn-korutsa#ixzz5CrStcxvk

Exit mobile version