Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στην οικονομία, όπως τα αντιλαμβάνονται οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Δυσαρέσκεια, δυσφορία, στενοχώρια, απαρέσκεια, βαρυθυμία είναι οι βασικές λέξεις με τις οποίες μπορεί κανείς να περιγράψει τι αισθάνεται ο μέσος Έλληνας σε σχέση με τα οικονομικά ζητήματα, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Ευρωβαρόμετρο, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες. Και αυτό σε μια περίοδο που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αρχίζουν σταδιακά να αισιοδοξούν και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.
Ειδικότερα, το 98% των ερωτηθέντων Ελλήνων θεωρεί την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας κακή, ποσοστό σταθερό σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του φθινοπώρου 2017. Στην ίδια ερώτηση, οι Ευρωπαίοι απάντησαν θετικά κατά 49% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα) και αρνητικά κατά 47%. Επιπλέον, οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι μεταξύ των πολιτών της ΕΕ από τη ζωή τους, με ποσοστό 52%. Στην ΕΕ των 28 αλλά και στην ευρωζώνη, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους κατά 83%.
Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα τους, θετική την χαρακτηρίζει το 51% των ερωτηθέντων Ευρωπαίων, ενώ στην Ελλάδα την ίδια απάντηση δίνει μόνο το 6%. Εκ παραλλήλου, μόνο το 18% των Ελλήνων θεωρεί πως η ζωή τους θα βελτιωθεί τον επόμενο χρόνο. Το αντίστοιχο ποσοστό είναι 30% στην ΕΕ και 29% στην ευρωζώνη. Το 37% των Ελλήνων εκτιμά ότι τα πράγματα γενικώς θα χειροτερέψουν τους ερχόμενους 12 μήνες στη χώρα, ενώ σε ό,τι αφορά ειδικά την οικονομία το ποσοστό ανεβαίνει στο 42% έναντι 22% και 23% στην Ε.Ε. Επίσης, το 50% των Ελλήνων που έλαβαν μέρος στην έρευνα θεωρεί ως η κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει και πως τα χειρότερα έρχονται, έναντι 39% στην Ε.Ε.
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, αλλά και την προσωπική επαγγελματική τους κατάσταση. Θετικές τις χαρακτήρισαν το 35% και το 30% των ερωτηθέντων Ελλήνων, αντίστοιχα, έναντι 71% και 61% συνολικά στην ΕΕ. Σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη στην ΕΕ, οι Έλληνες έδωσαν θετικές απαντήσεις κατά 27% και αρνητικές κατά 69% έναντι 42% και 48%, κατά μέσο όρο στην Ευρώπη. Την κυβέρνηση της Χώρας δήλωσε ότι την εμπιστεύεται το 12% των Ελλήνων έναντι 34% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ τα πολιτικά κόμματα μόλις το 4% έναντι 19% στην ΕΕ. Στα μέσα ενημέρωσης έχει εμπιστοσύνη το 22% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα, έναντι 40% στην ΕΕ.
Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της απελπισίας στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός Λαός στην εποχή των Μνημονίων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/98-twn-ellhnwn-thewrei-kakh-thn-katastash-sthn-oikonomia#ixzz5IZoaD1qq
Reblogged this on Macedonian Ancestry.