Ανενδοίαστος και κατηγορηματικός ήταν ο συριζαίος υπουργός Γαβρόγλου σε συνεύντευξή του στο «Documento» όσον αφορά το ρόλο της Οικογένειας στην αγωγή και κατ’ επέκταση εκπαίδευση του παιδιού. Θεωρώντας τη συμβολή και το ρόλο των γονέων ως «παρέμβαση στο έργο των εκπαιδευτικών» στην ουσία ο συριζαίος υπουργός σε μια κρίση ειλικρίνειας, ξετυλίγει το κουβάρι των πραγματικών προθέσεων των κυβερνώντων στον νευραλγικό και καθοριστικό τομέα της Παιδείας.
Στην εν λόγω συνέντευξή του απορρίπτει κατηγορηματικώς την εμπλοκή των γονέων στο ταξίδι του παιδιού στη μάθηση, τη γνώση, στην ανάπτυξη κριτικής αντιλήψεως και γενικώς στη μαθησιακή διαδικασία, διατεινόμενος ότι οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον αποτελούν τροχοπέδη στο εκπαιδευτικό έργο!
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τέτοιες συμπεριφορές (η παρέμβαση των γονιών στο εκπαιδευτικό έργο) είναι προσβλητικές για τους εκπαιδευτικούς, μας βρίσκουν αντίθετους… Οι γονείς δεν διαθέτουν θεσμικό και επιστημονικό ρόλο για να αμφισβητούν την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια των εκπαιδευτικών. Είναι αναποτελεσματική οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο των εκπαιδευτικών…». Αλήθεια πώς ακριβώς στοιχειοθετείται η έννοια της παρεμβάσεως στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων;
Οι δηλώσεις αυτές διαθέτουν ιδιαίτερο βάρος, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο τι ακριβώς προωθεί ο συριζαίϊκος εθνομηδενιστικός συρφετός. Καθίσταται αντιληπτή μια προσπάθεια απομειώσεως της σημασίας του ρόλου της Οικογένειας στην αγωγή και στη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού, καθώς το κράτος προσπαθεί να εμφιλοχωρήσει στο πεδίο της σχέσεως γονέα – παιδιού με το επιχείρημα ότι αυτό είναι δουλειά μόνο των θεσμικώς καταλλήλων (οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με αυτό) και οποιαδήποτε γνώμη ή άποψη του κηδεμόνα έρχεται σε αντίθεση με την κυριαρχούσα κουλτούρα και εθνομηδενιστική θεώρηση των ιθυνόντων του συγκυβερνητικού μορφώματος θα εκλαμβάνεται (αυθαιρέτως) ως «παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο»!
Οι δηλώσεις συνεπώς του συριζαίου υπουργού Γαβρόγλου μόνο ασήμαντες δεν είναι, καθώς η προσπάθεια υπονομεύσεως του ρόλου της οικογένειας δια της ενισχύσεως του αριστερόστροφου επιβαλλομένου συστήματος εκπαιδεύσεως συνιστά φυσικά μια συγκεκαλυμμένη προσπάθεια σταλινοποιήσεως της Παιδείας, όπου το εκπαιδευτικό έργο θα αναλαμβάνουν μόνο οι επιφορτισμένοι από το αντεθνικό κράτος υπάλληλοι – ινστρούχτορες.
Σχετική ερώτηση κατέθεσε άμεσα η Συναγωνίστρια και βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Προσπάθεια υπονομεύσεως του ρόλου της Οικογένειας δια της ενισχύσεως του αριστερόστροφου επιβαλλομένου συστήματος εκπαιδεύσεως»
Θρυαλλίδα εξελίξεων στο χώρο της Παιδείας αποτελεί η συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στην εφημερίδα «Documento», μια συνέντευξη που στη ουσία αποτελεί το προοίμιο καθοριστικών αλλαγών στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και στη σχέση γονέα – παιδιού εις ό,τι αφορά το ρόλο του στη παιδαγωγική υποστήριξη και στο εκπαιδευτικό έργο. Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας αναφέρει χαρακτηριστικώς μεταξύ άλλων: «Τέτοιες συμπεριφορές (η παρέμβαση των γονιών στο εκπαιδευτικό έργο) είναι προσβλητικές για τους εκπαιδευτικούς, μας βρίσκουν αντίθετους… Οι γονείς δεν διαθέτουν θεσμικό και επιστημονικό ρόλο για να αμφισβητούν την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια των εκπαιδευτικών. Είναι αναποτελεσματική οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο των εκπαιδευτικών…».
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αναφορές του υπουργού Παιδείας στην εν λόγω συνέντευξη στην οποία υπονομεύεται ο ρόλος των γονέων και του θεσμού της οικογένειας, προσπαθώντας διακαώς να πείσει ότι καμία θέση δεν έχει το οικογενειακό περιβάλλον στην εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών. Ομολογουμένως η «παρέμβαση» για την οποία γίνεται λόγος αναφέρεται καταχρηστικώς, διότι ως παρέμβαση λογίζονται οι πάσης φύσεως κριτικές, ενστάσεις, διαφωνίες που εκφράζουν γενικώς γονείς και κηδεμόνες στις συντελεσθείσες ή επικείμενες αλλαγές στο τομέα της Παιδείας.
Λαμβανομένου υπόψη των θέσεων της συγκυβερνήσεως, έτσι όπως αυτές διαφαίνονται μέσα από το κοινοβουλευτικό έργο, τα κατατεθέντα σχέδια νόμου, τις δηλώσεις και γενικώς τη πολιτική γραμμή της συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η συνέντευξη Γαβρόγλου αντικατοπτρίζει την πρόθεση πραγματοποιήσεως καταλυτικών μεταβολών, οι οποίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις νέες γενιές. Το παιδί έχει ανάγκη τόσο τον εκπαιδευτικό ο οποίος αναλαμβάνει μέσω του θεσμικού του ρόλου την εκπαίδευσή του, όσο και τον γονέα του. Διαφαίνεται συνεπώς η συγκρότηση ενός αυστηρού, άκαμπτου, κρατικού, ελεγκτικού εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο φυσικά και θα προπαγανδίζει όλες τις κυριαρχούσες τάσεις, ιδεοληπτικές νευρώσεις και φληναφήματα της αριστερόστροφης μαζικής κουλτούρας και πολιτικής ορθότητας στα όρια της ενδογματίσεως.
Συνεπώς διαφαίνεται μια προσπάθεια υπονομεύσεως και αποδυναμώσεως του ρόλου της Οικογένειας στην αγωγή του παιδιού καθώς το κράτος προσπαθεί να εμφιλοχωρήσει στη σχέση γονέα – παιδιού με δήθεν θεσμικά και επιστημονικά επιχρίσματα, πλήρως αντίθετα με τις παραδοσιακές και πατροπαράδοτες αξίες της ελληνικής κοινωνίας. Ούτως ή άλλως είναι αδύνατο οι γονείς να μην εκφράζουν τις ενστάσεις και τις ανησυχίες τους όταν ειδικά η Παιδεία στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πλειάδα προβλημάτων και ο ρόλος των εκπαιδευτικών έχει απονευρωθεί πλήρως.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
- Τι εννοείτε όταν λέτε ότι οι γονείς παρεμβαίνουν στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων; Πώς ακριβώς στοιχειοθετείται η έννοια της παρεμβάσεως;
- Το ότι «οι γονείς δεν διαθέτουν θεσμικό και επιστημονικό ρόλο», αυτό σημαίνει ότι αποκλείονται από τη εκπαιδευτική διαδικασία, δέκτης της οποίας είναι το παιδί;
- Θα λαμβάνονται υπόψη οι όποιες ενστάσεις εκφράζονται από τους γονείς, όσον αφορά το εκπαιδευτικό έργο και διαδικασία, με στόχο τη σφαιρική και ολιστική προσέγγιση των ανακυπτομένων δυσκολιών και ζητημάτων στο χώρο της Παιδείας ή θα αγνοούνται ωμώς ως απόπειρες «παρεμβάσεως»;
Αθήνα, 16/10/2018
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stalinopoihsh-ths-paideias-arnountai-to-paidagwgiko-rolo-tou-thesmou-ths-oi#ixzz5U7DJj3I2