Καθηγητής στην Κέρκυρα προέβη σε πρωτοφανή πρόκληση ενάντια στην Εθνική μας Ιστορία, βρίζοντας τον Παύλο Μελά και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
«Ο Παύλος Μελάς είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα» ακούγεται να λέει στους μαθητές του ο καθηγητής χημείας σε σχολείο της Κέρκυρας και ο Μακεδονομάχος αποτελεί χείριστο δείγμα του ελληνικού πολιτισμού και σε καμία περίπτωση «δεν ήταν ήρωας”… Μάλιστα, όταν ένας από τους μαθητές του λέει ειρωνικά πως «και ο Κολοκοτρώνης ήταν τούρκος», ο χημικός απαντά: «σου είπα τι ήταν ο Κολοκοτρώνης. Σκότωνε γυναικόπαιδα, το έγραψε στα απομνημονεύματά του να πας να τα διαβάσεις ο ίδιος. (…) Ο ίδιος γράφει ότι για τη χώρα μου «έκανα θρύψαλα κρανία μικρών Εβραιόπουλων»».
Όλα αυτά, είδαν το φως της δημοσιότητος και έγιναν ευρύτερα γνωστά μέσα από το διαδίκτυο. Η Υπουργός Παιδείας όμως, Νίκη Κεραμέως, δεν διέταξε ούτε έρευνα, ούτε τον κάλεσε σε απολογία! Όσα για αυτά που είπε ο καθηγητής της γενιάς του Πολυτεχνείου, τα λένε πολλοί αριστεροί εδώ και πολλά χρόνια και για του λόγου το αληθές το παρακάτω κείμενο του γνωστού κομμουνιστού συγγραφέα Λιθοξόου, που φιλοξενεί τις απόψεις του η Εφημερίδα των Συντακτών:
“Ο Κολοκοτρώνης στη διήγηση του όταν λέει: «Tο άλογο μου από τα τείχη ως τα σαράγια δεν επάτησε γη». Και συνεχίζει δηλώνοντας: Το ασκέρι οπού ήταν μέσα το Ελληνικό έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άνδραις 32000, μια ώρα ολόγυρα της Τριπολιτζάς. Την ίδια τύχη με τους μουσουλμάνους είχε και ο εβραϊκός πληθυσμός της πόλης. Οι νικητές μη χορταίνοντας από τους βιασμούς, το αίμα των χιλιάδων θυμάτων, το πλιάτσικο των πάντων (ακόμα και των σκουριασμένων καρφιών από τους τοίχους) και την αιχμαλωσία όμορφων παιδιών προς δουλεμπορία, καταφεύγουν στα ισλαμικά και ιουδαϊκά νεκροταφεία για να ανοίξουν τους τάφους και να πετάξουν έξω τους σκελετούς. Μετά αρχίζουν να χτυπιούνται μεταξύ τους για να πάρει ο ένας τα λάφυρα από τον άλλο. Οι νικητές εγκαταλείπουν τελικά την Τριπολιτσά και φορτωμένοι με λάφυρα και δούλους γυρίζουν στα χωριά τους. Αφήνουν πίσω τους ερείπια και χιλιάδες άταφα πτώματα που κατασπαράσσονται από πεινασμένες αγέλες αδέσποτων σκύλων. Οι αρχηγοί τους κάνουν ταμείο. Ο Κολοκοτρώνης αναγνωρίζεται ικανότερος έχοντας συγκεντρώσει σαράντα εκατομμύρια γρόσια γι’ αυτό και λαμβάνει το παρατσούκλι “λαφύρας“.”