Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αναθεώρηση Συντάγματος: Δεν καταργούν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών!

Αναθεώρηση Συντάγματος: Δεν καταργούν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών!

Τι είχε πει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος στην Βουλή την 13η Φεβρουαρίου 2019

“Αν είμαστε ζωντανό γένος, δε θα κολλήσωμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστεια. Δεν είναι η ζωή μας. Ή θα μας πεθάνη ή θα ψοφήση τέλος πάντων αυτή.”  ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Στην τελική ευθεία η αναθεώρηση του Συντάγματος, μία αναθεώρηση δειλή και φοβισμένη, που δεν λύνει τα μεγάλα ηθικά και θεσμικά ζητήματα της χώρας. Συζήτηση για την αναθεώρηση είχε γίνει στην Βουλή τον Φεβρουάριο του παρόντος έτους, στην διάρκεια της οποίας ο Συναγωνιστής Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα του μεγάλου σκανδάλου, που λέγεται “εναλλακτική” θητεία και “αντιρρησίες συνείδησης” και είχε πει τα εξής:

“Όταν έγινε η πρώτη  συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αναφέρθηκα στο άρθρο 4 που ορίζει ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και στην παράγραφο 6 του άρθρου 4 όπου αναφέρεται ότι «κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων». Και βεβαίως, υπήρξε η αναθεώρηση του 2001, του Σημίτη, που ορίζει ότι η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η λεγόμενη «εναλλακτική θητεία». Προτείναμε η εναλλακτική θητεία να καταργηθεί. Όλοι οι Έλληνες στον Στρατό και μάλιστα υποχρεωτική η στράτευση και ανδρών και γυναικών στα δεκαοκτώ έτη.”

Είχε επίσης τονίσει την θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όχι μόνο για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά και για την βουλευτική ασυλία επισημαίνοντας τα παρακάτω: “Εις ό,τι αφορά το άρθρο 62 -βουλευτική ασυλία- και το άρθρο 86 -ασυλία υπουργών, νόμος περί ευθύνης Υπουργών αν θέλετε- λέτε ένα μεγάλο ψέμα μέσα σε αυτήν εδώ τη Βουλή, ότι τα αλλάζετε. Δεν αλλάζετε τίποτε. Παραμένουν οι ίδιες ακριβώς διαδικασίες …

Όπως όλοι γνωρίζετε δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το μόνο που αλλάζουν είναι οι προθεσμίες παραγραφής! Το σκάνδαλο παραμένει και συνεχίζουν κάποιοι Έλληνες να είναι περισσότερο ίσοι από τους άλλους κατά παράβασιν βασικού άρθρου του Συντάγματος!

Στην ομιλία του στην Βουλή ο Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Νικόλαος Μιχαλολιάκος είχε αναφερθεί και στο άρθρο 28, ένα άρθρο ντροπή για Σύνταγμα ελεύθερης χώρας και είχε τελειώσει την ομιλία του λέγοντας:

“Δεν θα ψηφίσουμε την αναθεώρησή σας και ελπίζουμε κάποτε να έχουμε την πλειοψηφία, να ψηφιστεί εδώ ένα Σύνταγμα στο οποίο θα καταργηθεί η εναλλακτική θητεία, θα καταργηθεί το άρθρο 28 για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα ελεύθερη και όχι σε ένα προτεκτοράτο. Και προτεκτοράτο είναι ένα κράτος που με νόμο μπορεί να εκχωρεί την εθνική του κυριαρχία.”

Exit mobile version