Η διαχρονική πολιτική του ραγιαδισμού των υποτακτικών ελλαδικών κυβερνήσεων απέναντι στις τούρκους είναι πια ολοφάνερη και έχει απτά δυσμενή αποτελέσματα για την Πατρίδα μας με την συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.
Η χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, για την οποία τα εγχώρια αργυρώνητα ΜΜΕ έκαναν λόγο για… μύδρους Κυριάκου κατά του “σουλτάνου”, άφησε πάλι την ελληνική πλευρά έκθετη, καθώς σήμερα η τουρκική Βουλή εγκρίνει την συμφωνία με την Λιβύη.
Η Χρυσή Αυγή από το 2012 που εισήλθε στη βουλή έκανε χρήση κάθε θεσμικού μέσου για την ανάδειξη της αποφασιστικής απάντησης στις τουρκικές προκλήσεις με την κεραυνοβόλο ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ. Με μία ιστορική πρόταση Νόμου, βασισμένη στην νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή έφερε στο προσκήνιο το θέμα και έδωσε στην Ελληνική βουλή τη δυνατότητα να πράξει το εθνικό της καθήκον.
Δυστυχώς και αυτό το σχέδιο Νόμου κλειδώθηκε σε κάποιο συρτάρι της συγκυβέρνησης και έκτοτε αγνοείται. Ακολουθούν αποσπάσματα του εν λόγω νομοσχεδίου:
«Κηρύσσεται Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το εξωτερικό όριο της οποίας εκτείνεται μέχρι την απόσταση των 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.
Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί:
α) κυριαρχικά δικαιώματα που αποσκοπούν στην εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πόρων, ζωντανών ή μη, των υπερκείμενων του βυθού της θάλασσας υδάτων, του βυθού της θάλασσας και του υπεδάφους αυτού, ως επίσης και με άλλες δραστηριότητες για την οικονομική εκμετάλλευση και εξερεύνηση της ζώνης, όπως η παραγωγή ενέργειας από τα ύδατα, τα ρεύματα και τους ανέμους. β) δικαιοδοσία, όπως προβλέπεται στα σχετικά άρθρα της Σύμβασης σχετικά με: i) την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση τεχνητών νήσων, εγκαταστάσεων και κατασκευών. ii) τη θαλάσσια επιστημονική έρευνα. iii) την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. γ) άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προβλέπονται από την Σύμβαση.
Κανένα πρόσωπο δεν προβαίνει μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε αναζήτηση, έρευνα ή εκμετάλλευση των ζωντανών ή μη πόρων, χωρίς να έχει λάβει άδεια σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
Η φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής συμπυκνώνεται στην Στρατηγική της Κεραυνοβόλου Ανακήρυξης ΑΟΖ. Η επιλογή αυτή όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα ενισχύσει τη θέση της χώρας μας σε ένα ευρύτερο γεωστρατηγικό πλαίσιο. Η Ελλάς βρίσκεται στο γεωπολιτικό κέντρο του κόσμου, την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία ενώνει τη Δύση με τον μεγαλύτερο ενεργειακό αποταμιευτήρα του πλανήτη. Η Μέση Ανατολή έχει βυθιστεί σε μια μαύρη τρύπα ασάφειας όσον αφορά τη μελλοντική γεωστρατηγική της πορεία. Η ενεργειακά γυμνή Ευρώπη σύντομα θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ενεργειακής αυτάρκειας. Μια κεραυνοβόλος ανακήρυξη ΑΟΖ και εξόρυξη των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων αναβαθμίζει άμεσα τον ρόλο της Ελλάδος και το ειδικό της βάρος έναντι των ΗΠΑ, της Ρωσίας αλλά και της Δυτικής Ευρώπης.
Φυσικά καμία κυβέρνηση δεν στάθηκε ικανή να προχωρήσει δυναμικά σε αυτήν την κίνηση, αυτό μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές μπορούν να το πράξουν.
Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Μάιο ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος είχε ξεκαθαρίσει πως μόνο με την πολιτική των κανονιοφόρων και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις κατευνάζεται η προκλητικότητα της Τουρκίας.