Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Της Ελλάδας της περισσεύουν οπλικά συστήματα για να βοηθήσει την Σαουδική Αραβία!

Της Ελλάδας της περισσεύουν οπλικά συστήματα για να βοηθήσει την Σαουδική Αραβία!

Η Ελλάδα, η οποία άμεσα απειλείται από μία περιφερειακή δύναμη όπως είναι η Τουρκία φαίνεται πως της περισσεύουν οπλικά συστήματα για να ενισχύσει την Σαουδική Αραβία! Όπως είναι γνωστό και δυστυχώς δεν διαψεύδεται αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να στείλει μια συστοιχία των αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία και όχι μόνο αυτό αλλά θα συνοδεύεται και Έλληνες χειριστές του συστήματος.

Μάλιστα το ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό που θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία θα είναι από 65 έως 140 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες. Δεν διευκρινίζεται αν στην ελληνική αποστολή πέρα από τους χειριστές του πυραυλικού συστήματος Patriot, θα συμπεριληφθεί και άλλο στρατιωτικό προσωπικό για τη φύλαξη της εγκατάστασης.

Υπάρχουν 6 συστοιχίες Patriot, η κάθε μια με έξι τετραπλούς εκτοξευτές δύο στη βόρεια Ελλάδα (Ελευθερούπολη, Μίκρα), δύο στην Αθήνα, μία στην Σκύρο και τέλος μια στα Χανιά (115ΠΜ). Η συμφωνία για τη μεταφορά των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία, έκλεισε στην συνάντηση Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαρχάν αλ Σαούν.

Η Σαουδική Αραβία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και είναι κατ’ ουσίαν σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ιράν… Και η Ελλάδα με εντολή Μητσοτάκη και Δένδια εμπλέκεται σε μία διαμάχη, η οποία δεν την αφορά και μάλιστα αποδυναμώνοντας την Εθνική Άμυνα της χώρας! 

Exit mobile version