Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Πόντιος Πιλάτος” οι ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

“Πόντιος Πιλάτος” οι ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

Δεν πρόκειται να θυσιάσουν την σχέση τους με την Τουρκία για χάρη της Ελλάδος οι Αμερικάνοι

Όπως το 1974 με τον Ατίλα, όπως το 1996 με τα Ίμια, η Αμερική δεν πρόκειται να θυσιάσει την στρατηγική σχέση της με την Τουρκία για χάρη της Ελλάδος ό,τι και να γράφουν τα αμερικανόδουλα παπαγαλάκια που κυριαρχούν στα ΜΜΕ της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό δείχνει και η πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη.

Μιλώντας στο MEGA ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ρωτήθηκε για τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας και εάν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» από τις ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις. Απαντώντας, ο κ. Πάιατ περιορίστηκε να δηλώσει ότι η «κόκκινη γραμμή» των ΗΠΑ είναι ότι «είναι απαράδεκτο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν στρατιωτική συμπλοκή» και πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης «οι μόνοι που θα επωφελούνταν» θα ήταν «οι αντίπαλοί μας» και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ούτε λέξη, λοιπόν, για τις τουρκικές προκλήσεις από τον πρέσβη των ΗΠΑ, αλλά μόνο ότι θα ωφεληθεί η Ρωσία. Άμεση ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα:

«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.» 

Στην πραγματικότητα, ο μόνος σύμμαχος που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα κατά της Τουρκίας είναι η Ρωσία, αλλά με την αμερικανόδουλη πολιτική των κυβερνήσεων από την εποχή Τζωρτζ Παπανδρέου μέχρι και σήμερα με τον Μητσοτάκη, μόνη της έχει επιλέξει μία δουλική απέναντι στις ΗΠΑ πολιτική και εχθρική απέναντι στην Ρωσία.

Exit mobile version