Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν η Χρυσή Αυγή πρότεινε λύση κατά της παιδεραστίας στη ΝΔ

Όταν η Χρυσή Αυγή πρότεινε λύση κατά της παιδεραστίας στη ΝΔ

Ήταν 23/07/2013 όταν η βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσου, Ελένη Ζαρούλια, έθετε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπο Αθανασίου, σχετικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους παιδεραστές.

Σύμφωνα με τα μέχρι τότε στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την δεκαετία 2003-2013 σε περίπου 7.500 υποθέσεις παιδεραστίας είχαν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 συνελλήφθησαν και για τους υπόλοιπους 558 σχηματίσθηκε δικογραφία. Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε, πως παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα μόνο μερικές δεκάδες είναι στη φυλακή.
Στην τοποθέτησή της ζήτησε να ενημερωθεί αν η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, είναι διατεθειμένη να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών.
Ο τότε υπουργός δικαιοσύνης ήταν κατηγορηματικός στην απάντησή του λέγοντας πως «το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιώδους σημασίας για την προστασία αυτού του δικαιώματος και για την πλήρη αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας των ανθρώπων». 
Πόσα εγκλήματα εναντίον αθώων παιδιών θα είχαν αποφευχθεί, αν είχε γίνει ουσιαστικός διάλογος πάνω σε αυτό το ζήτημα; Πόσα μέλη, φίλοι και συνεργάτες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης θα είχαν καταδικαστεί αν είχε γίνει δεκτό το αίτημα για την επαναφορά της θανατικής ποινής από το 2013; Ίσως τώρα να φαίνεται γιατί αρνήθηκαν… 
ΕΛ.Γ.
Exit mobile version