Οι καταστροφές στην Βαλένθια της Ισπανίας είναι τεράστιες και φυσικά οι διακόσιες και πλέον ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν δημιουργούν μια δραματική και θλιβερή πραγματικότητα.
Θα μπορούσε να αποφευχθεί, τουλάχιστον η απώλεια ανθρώπων; Πιθανότατα με πιο έγκυρη και έγκαιρη προειδοποίηση.
Οι πλημμύρες τελευταία είναι πιο συχνές και πιο έντονες. Η εξήγηση που δίνουν οι συστημικοί επιστήμονες, συστημικών οργανισμών δια μέσω συστημικών ΜΜΕ είναι πως αποτελούν συνέπειες της «κλιματικής αλλαγής».
Βεβαίως και υπάρχει «κλιματική αλλαγή» ως φυσική κατάσταση στην πάροδο των χιλιετιών στον πλανήτη γη και οι «καμπύλες» διακύμανσης των θερμοκρασιών είναι γνωστές. Έτσι περνάμε από τις περιόδους των παγετώνων σε μεσοπαγετώνιες περιόδους(όπως αυτήν που διανύουμε) και επιστρέφουμε ξανά στους παγετώνες, σε μια αέναη, σοφή, επανάληψη που δεν μπορεί να επηρεαστεί ή να αποτραπεί.
Οπότε ΝΑΙ, αλλάζει το κλίμα της γης, όπως ακριβώς μαθαίναμε στο σχολείο από μικρά παιδιά και αυτό είναι νομοτελειακός κανόνας της Φύσης. Γιατί όμως έχουμε τόσο απότομη αλλαγή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής; Σχετικά με την, καθαρά, κλιματική αλλαγή, αρμόδιοι είναι να απαντήσουν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες που δεν γνωρίζω καν ποιοι είναι.
Η δική μου αναφορά θα είναι ξεκάθαρα η αλλαγή από τον άνθρωπο, του καιρού, όπως παραδέχτηκαν επιστήμονες πως έκαναν στο Ντουμπάι μερικούς μήνες πριν, προκαλώντας πλημμύρες στην έρημο(!), αλλά κυρίως στις αλλαγές στην γεωμορφολογία του φυσικού περιβάλλοντος.
Αρχίζοντας από την κάλυψη τεραστίων εκτάσεων απορρόφησης της ακτινοβολίας από χώμα και γρασίδι ή καλλιέργειες με «θάλασσες» κατόπτρων – φωτοβολταϊκών, μέχρι την υπερβολική σπατάλη σε άρδευση με τεράστιες απώλειες νερού. Την κάλυψη τεραστίων εκτάσεων(πόλεις) με άσφαλτο για τους ατελείωτους δρόμους για τα αυτοκίνητα και φαραωνικών διαστάσεων αστικό ιστό με ατελείωτα τσιμεντένια κτήρια, επάνω σε περιοχές που ήταν κάποτε λιβάδια, βουνά, ποτάμια, ρέματα, κανάλια.
Από πότε η προσπάθεια χειραγώγησης της φύσης από τον άνθρωπο ονομάζεται «κλιματική αλλαγή»; Μάλλον από τότε που χρειάστηκε να βρεθεί κάποιο υπερασπιστικό αφήγημα για την καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος στην φύση και κάποιοι «καλοί» στις μπίζνες άρχισαν να πουλάνε «Πράσινο αναπτυξιακό Σανό» για τους «Ιθαγενείς» που εντυπωσιάστηκαν και από τότε έχουν βαλθεί να πείσουν τον εαυτό τους πως θα πρέπει να χρησιμοποιούν χάρτινα καλαμάκια με καρκινογόνες χημικές κόλλες και βιοδιασπώμενες σακούλες που έγιναν κομφετί και γέμισαν τους ωκεανούς μας με μικροπλαστικά, σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη…από τον άνθρωπο!
Η Φύση όμως μπορεί να το αναστρέψει και το κάνει, αλλά η απάντηση της είναι τρομακτική και ασύμμετρη!
Χ. Χ.