Η αντιμετώπιση μίας πανδημίας και η φροντίδα της υγείας

Η αντιμετώπιση μίας πανδημίας και η φροντίδα της υγείας

Η νεοφιλελεύθερη αναδόμηση των δημόσιων συστημάτων υγείας έχει επιδεινώσει σε παγκόσμια κλίμακα την ποιότητα τόσο της έρευνας όσο και της γενικής φροντίδας των ασθενών π.χ. εις τα νοσοκομεία κ.λπ. Η λύση είναι ένα καλύτερα χρηματοδοτούμενο σύστημα εις την μάχη κατά του ιού. Που αυτό σημαίνει την ψήφιση ενός Ειδικού Νόμου που θα ορίζει, ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας, όλα τα ιατρικά έξοδα που θα σχετίζονται με τις ιατρικές εξετάσεις, τα τεστ για την συγκεκριμένη πανδημία, και εν συνεχεία σε περίπτωση θετικού δείγματος, θα πληρώνονται από το Κράτος.

Εις την τελική πρέπει έτσι να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ζητάει βοήθεια και όχι να κρύβεται και να διασπείρει τον ιό επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα έξοδα. Η προφανής λύση είναι μία Εθνική Υπηρεσία Υγείας επαρκώς στελεχωμένη και εξοπλισμένη για τις ανάγκες έκτακτων συμβάντων που αφορούν την κοινωνία των πολιτών έτσι ώστε ένα τέτοιο πρόβλημα όσο η αποθάρρυνση της κοινωνικής συνεργασίας, αλλά και η διαταχθείσα παράλυση της Οικονομίας, δεν θα ανακύψει ποτέ ξανά.

Όταν αυτός ο μαραθώνιος τελειώσει, θα πρέπει να φροντίσουμε ουσιαστικότερα το σύστημα υγείας και να αποσυνδέσουμε τα νοσοκομεία και την όλη διαδικασία από τη λογική της κερδοφορίας, όπως συμβαίνει με άλλες επιχειρήσεις. Το αγαθό της υγείας χρήζει άλλης μεταχείρισης.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Comments Off on Η αντιμετώπιση μίας πανδημίας και η φροντίδα της υγείας

Filed under ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Comments are closed.