Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομιλίες Α. Ματθαιόπουλου για την καταδίκη της δολοφονίας των Συναγωνιστών μας και τη λειτουργία Κυριακάτικης αγοράς – 2 ΒΙΝΤΕΟ

1dscn4676(fixed)__largeΟ επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη, Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, στην τοποθέτηση του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθιξε και ανέπτυξε δύο σημαντικά ζητήματα, αυτό της καταδίκης της θρασύδειλης δολοφονίας των δύο Ηρώων του Κινήματος μας από το αριστερό παρακράτος κι αυτό της προσπάθειας οργάνωσης και λειτουργίας κυριακάτικης αγοράς στην πόλη.

Εις ότι αφορά τους δολοφονημένους αδερφούς μας, τους οποίους τιμήσαμε πρόσφατα με μία λιτή τελετή έξω από τον τόπο μαρτυρίας τους την 1η Νοεμβρίου, ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός της απόρριψης του ψηφίσματος που κατέθεσε η Ελληνική Αυγή για την σύσσωμη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και διευκρίνισε πως οι κατηγορίες για πολιτική εκμετάλλευση των νεκρών αφορά μόνο εκείνους που τιμούν τους νεκρούς τους με πλιάτσικο, καταστροφές καταστημάτων κι εμπρησμούς οχημάτων. Ας μη ξεχνάμε ότι μιλούν για πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγικών συμβάντων εκείνοι που με αφορμή μια ανθρωποκτονία έστειλαν στην φυλακή τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, χωρίς κανένα εις βάρος της στοιχείο.

Εις ότι αφορά το μείζον θέμα της λειτουργίας κυριακάτικης αγοράς στη Θεσσαλονίκη ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος παρέθεσε τις πάγιες απόψεις της Ελληνικής Αυγής σχετικά με τα εργασιακά κεκτημένα των Ελλήνων αλλά και την ανάγκη τήρησης των εθίμων μας, που έχουν και θρησκευτικές προεκτάσεις. Τόνισε πως η λειτουργία αγοράς την Κυριακή θα διαλύσει ολοκληρωτικά τον ήδη εξαθλιωμένο εμπορικό κόσμο της πόλης, που μετά βίας επιβιώνει μετά από 5 χρόνια φοροεπιδρομής και βλέπει τον τζίρο του να μειώνεται δραματικά χρόνο με το χρόνο. Η τοπική αγορά και οικονομία δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα και η φιλοσοφία του «δουλεύω περισσότερο, εισπράττω περισσότερο» δεν έχει πρακτική εφαρμογή λόγω της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, που κατά παράδοση προμηθεύονται προϊόντα από την αγορά του κέντρου λόγω των φθηνών κι ανταγωνιστικών τιμών της.

Επιπλέον, η λειτουργία μιας αγοράς τέτοιου τύπου δεν μπορεί να εγγυηθεί την ισότιμη μεταχείριση του Έλληνα εμπόρου με αυτή του ξένου, ο οποίος θα μπορεί ασύδοτα να πουλάει προϊόντα άγνωστης προέλευσης και ποιότητας, να φοροδιαφεύγει και να μη τηρεί τους αυστηρούς κανόνες που επιβάλλουν τα επιμελητήρια στον λοιπό εμπορικό κόσμο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης δε διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς και πολύ περισσότερο, δε μπορεί να τους κινητοποιήσει ημέρα Κυριακή, γεγονός που θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος του εξαθλιωμένου Έλληνα, που καλείται να επιβιώσει σε ένα εχθρικό περιβάλλον στα πλαίσια μιας οικονομίας που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων και εξουδετερώνει αυτά των μικρών και μεσαίων.

Με το κλείσιμο της τοποθέτησης του ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως προτεραιότητα του Δήμου θα πρέπει να είναι οι δημότες του που πολλοί εξ αυτών ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και να ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματα τους, όπως αυτά εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών της αγοράς του κέντρου και αποχωρώντας από το βήμα καταχειροκροτήθηκε από τους δεκάδες εμπόρους που παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση που θα κρίνει το εργασιακό τους μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/a.-matthaiopoulos-ochi-sth-leitourgia-kuriakatikhs-agoras-sth-thessalonikh#ixzz3IHRpxfdB

Exit mobile version